453
Η Γεωργία Γεννιά, βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ. Εστειλε επιστολή στον Τσίπρα για τις περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γεννιά στεναχωριέται για τις περικοπές στα επιδόματα – αλλά θα τις ψηφίσει

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 13:07
Η Γεωργία Γεννιά, βουλευτής Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ. Εστειλε επιστολή στον Τσίπρα για τις περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γεννιά στεναχωριέται για τις περικοπές στα επιδόματα – αλλά θα τις ψηφίσει

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 13:07

Μια ακόμη παράσταση της δημοφιλούς σειράς «στεναχωρημένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που όμως ψηφίζει μια χαρά τα μνημονιακά μέτρα». Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά η Γεωργία Γεννιά. Η οποία βουλευτής Α’ Πειραιώς, έστειλε και επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για να διαμαρτυρηθεί ότι η κυβέρνηση με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο κόβει τα προνοιακά επιδόματα για τους τρίτεκνους και ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις.

Η επιστολή της κυρίας Γεννιά, αποκαλύφθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ Χρίστο Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής και κατατέθηκε από τον ίδιο στα πρακτικά.

Ομως η βουλευτής Πειραιώς δεν θέτει θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου, όπως διευκρίνισε η ίδια. Δεν θα κάνει δηλαδή ό,τι έκανε με φωνές μάλιστα στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλλου το φθινόπωρο. Τότε βέβαια οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν την άνεση να διαφωνούν και να καταψηφίζουν επειδή ήξεραν ότι θα ψηφίσει η ελάσσων αντιπολίτευση. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοιες «πολυτέλειες». Λένε λοιπόν ότι δεν τους αρέσει το πολυνομοσχέδιο (όπως έκανε και ο Γιάννης Θεωνάς με τις διατάξεις για τις απεργίες) αλλά θα το ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια.

Τουλάχιστον δείχνουν ότι έχουν σπεύσει να διαβάσουν τουλάχιστον κάποιες από τις 1.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου.

Η επιστολή της κυρίας Γεννιά στάλθηκε στον κ. Τσίπρα με ημερομηνία Πέμπτη 11 Ιανουαρίου. Επίσης κοινοποιήθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τίτλος ο εξής: «Επισήμανση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας των τριτέκνων και πολυτέκνων για την επί της ουσίας κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω με τις προωθούμενες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου».

Το κείμενο της επιστολής το εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κυρία και Κύριε Υπουργέ,
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για του τρίτεκνους και πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).

Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους.

Συντροφικά,

Γεωργία Γεννιά
Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων».

Κουράγιο συντρόφισσα, θα το ψηφίσεις και αυτό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...