233
Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος... |

«Αναρμόδια» η Επιτροπή της Βουλής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 22:25
Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος... |

«Αναρμόδια» η Επιτροπή της Βουλής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 22:25

«Αναρμοδιότητα» αναμένεται να δηλώσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην Γιάννο Παπαντωνίου καθώς  αδυνατεί να διερευνήσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αφού δεν διαπιστώνεται καμία ύποπτη ροή χρημάτων κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Εξετάζοντας τις καταδικαστικές αποφάσεις για την απόκρυψη στοιχείων από το «πόθεν έσχες» του κ. Παπαντωνίου, διαπίστώθηκε ότι οι επίμαχες καταθέσεις σε λογαριασμούς του στην HSBC της Ελβετίας, έχουν γίνει ένα χρόνο πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, συνεπώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του «ξεπλύματος» σχετιζόμενο με τα εξοπλιστικά προγράμματα, που διερευνά η Επιτροπή.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη, ετέθη και θέμα διακοπής των εργασιών της. Ωστόσο, αφού έχει προθεσμία ως τις 28 Ιουνίου, η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρότεινε τη συνέχιση της με στόχο να διερευνηθούν επιπλέον στοιχεία. Λογικό. Αν η Επιτροπή τερμάτιζε τώρα τις εργασίες της, θα επρόκειτο για φιάσκο.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη λιτή ανακοίνωση:

«Σε εκτέλεση των αποφάσεων της συνεδρίασης της 24η Απριλίου 2017, ζητήθηκαν και απεστάλησαν στην Επιτροπή τρεις δικαστικές αποφάσεις:

α) η με αριθμό 618/2015 του Εφετείου Αθηνών, β) η με αριθμό 859/2016 του Εφετείου Αθηνών και η με αριθμό 679/2017 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

“Οι αποφάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές. Επίσης η Επιτροπή εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...