298
|

Δεν υπάρχουν χρήματα για ραντάρ στις Εθνικές Οδούς, παραδέχεται ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 13:57

Δεν υπάρχουν χρήματα για ραντάρ στις Εθνικές Οδούς, παραδέχεται ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 13:57

Τα ρεπορτάζ για την απουσία σταθερών ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στο εθνικό οδικό δίκτυο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, λίγα μόλις 24ωρα μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Realfm 97.8 ο κ. Τόσκας απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη διαθέσιμων κονδυλίων και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

«Τα ραντάρ δεν λείπουν από τις Εθνικές Οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια. Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω. Το 2010 όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των Εθνικών Οδών τα ραντάρ, αντί να μπουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στις Εθνικές Οδούς μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους», είπε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Εξάλλου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «υπάρχει πράγματι πρόβλημα γιατί υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των Εθνικών Οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η Τροχαία στους διάφορους ελέγχους».

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια», παραδέχτηκε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Και εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ. Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος».

Οπως αποκάλυψε την Τετάρτη η «Καθημερινή», σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας μόλις σε ένα σημείο υπάρχουν κάμερες-ραντάρ της Tροχαίας. Στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν δηλαδή και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Εξαίρεση αποτελεί η Αττική Οδός, που παρακολουθείται από 14 κάμερες.

Το μόνο σημείο σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας στο οποίο η τροχαία ελέγχει τους παραβάτες είναι η σήραγγα του Αρτεμισίου, που ελέγχεται με τέσσερα ραντάρ. Ανάλογες συσκευές, που «φωτογραφίζουν» τον παραβάτη, είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία σε πολλά σημεία της Εγνατίας Οδού, ωστόσο δεν λειτουργούν πλέον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...