447
Η ηθοποιός Ελεν Μίρεν ανήκει στους εξαρτημένους από το μαγικό σιρόπι | CreativeProtagon

Στη μαύρη αγορά το αγαπημένο σιρόπι των βρετανών καλλιτεχνών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2017, 10:35
Η ηθοποιός Ελεν Μίρεν ανήκει στους εξαρτημένους από το μαγικό σιρόπι | CreativeProtagon

Στη μαύρη αγορά το αγαπημένο σιρόπι των βρετανών καλλιτεχνών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2017, 10:35

Για πολλές γενιές, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, τέλος πάντων, οι άνθρωποι που ανεβαίνουν επί σκηνής στο Μεγάλο Νησί, έχουν στηριχθεί σε ένα περίφημο σιρόπι το οποίο μπορεί να σώσει την ερμηνεία τους και να κρατήσει τις φωνητικές τους χορδές σώες από πονόλαιμο, βήχα και γενικότερα συνέπειες των κρυολογημάτων. Ας μην μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, καταλάβατε…

Τώρα, στο καλλιτεχνικό στερέωμα άρχισε ο… ξερόβηχας, επειδή το συγκεκριμένο σιρόπι έχει εξαντληθεί από τα ράφια πώλησής του. Η γρίπη σαρώνει τη χώρα, άρα η ζήτησή του πολλαπλασιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή τα αποθέματα έχουν τελειώσει. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει τελειώσει, απλώς έχει αποσυρθεί από την αγορά, αφού έρχεται στους επόμενους μήνες νέο σιρόπι. Αυτό, θα είναι το ίδιο γευστικά και αποτελεσματικά, αλλά θα έχει άλλη σύνθεση, άλλη δραστική ουσία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη MHRA – η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η γεύση του υπάρχοντος σιροπιού είναι πικρή, αλλά η έλλειψή του γίνεται δηλητήριο αφού οι καλλιτέχνες νιώθουν εκτεθειμένοι και τον λαιμό τους να απειλείται από μια καλλιτεχνική λαιμητόμο στην περίπτωση που εκείνος φράξει και δεν μπορούν να πουν τα λόγια του ρόλου τους.

Η εταιρεία που το εμπορεύεται, η Infohealth, έχει παραγγείλει περισσότερα από 60.000 μπουκάλια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες. Την ίδια στιγμή, ακμάζει η μαύρη αγορά, με κάθε σκεύασμα να κοστίζει σχεδόν 40 λίρες -δηλαδή, δεκαπλάσια τιμή από την αρχική- ενώ τα μπουκάλια μπορεί να αλλάζουν χέρια και δέκα φορές.

Πρόκειται για κανονική πρέζα, δεν το συζητάμε. Μια από τις διάσημες… εξαρτημένες αυτού του σκευάσματος είναι και η ηθοποιός Ελεν Μίρεν, η οποία τα αγοράζει με τα καμιόνια! Τώρα, μάλλον και εκείνη θα πρέπει να συναλλαχθεί με μαυραγορίτες για να το αποκτήσει – «φιλαράκι, μήπως σου βρίσκεται ένα σιροπάκι;».

syr
Εχει καταντήσει το ιερό δισκοπότηρο των καλλιτεχνών

Ολα αυτά, μην τα γελάτε, θα συμβούν στην πραγματικότητα. Και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν μέχρι ο μαγικός ζωμός, το υπέρτατο σιροπιαστό φίλτρο επιστρέψει στις πωλήσεις – η Infohealth ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου της τρέχουσας χρονιάς.

Μέχρι τότε,  ηθοποιοί, τραγουδιστές, περφόμερς εν γένει, μπορούν να περάσουν στα τεχνάσματα που έχουν ακολουθήσει άλλοι καλλιτέχνες – βάσει των ανεκτίμητων αστικών μύθων: κατάποση ωμού, χτυπημένου αβγού ή γαργάρα με «γομαρόγαλα» – όπερ, γάλα γαϊδούρας.

Εάν -μπλιαχ- σιχαίνονται, μπορούν να κάνουν γαϊδουρινή υπομονή, μέχρι να επιστρέψει το σιροπάκι στις πωλήσεις.

Ή να συνεχίσουν να επενδύουν στη μαύρη -γκούχου, γκουχ- αγορά.

Η φαρμακευτική εταιρία Sanderson δημιουργήθηκε το 1850 από τον Τζορτζ Σάντερσον. Αρχικά, άνοιξε ένα φαρμακείο δίπλα στην Οπερα του Μάντσεστερ, αργότερα έγινε κολοσσός. Τότε, ένα από τα βασικά σκευάσματα της εταιρείας ήταν αυτό το σιρόπι για Νομπέλ -αρχικά οι καλλιτέχνες το χρησιμοποιούσαν ως αποχρεμπτικό- και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...