272
H κυρία Θάνου, κατά γενική εκτίμηση, διατηρεί καλή σχέση με την κυβέρνηση | ick Paleologos / SOOC

Η Βασιλική Θάνου ηγείται νέας δικαστικής ένωσης…

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2016, 19:57
H κυρία Θάνου, κατά γενική εκτίμηση, διατηρεί καλή σχέση με την κυβέρνηση
|ick Paleologos / SOOC

Η Βασιλική Θάνου ηγείται νέας δικαστικής ένωσης…

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2016, 19:57

Η ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία «Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», εγκρίθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών μετά την κατάθεση των σχετικών εγγράφων από ομάδα ανώτατων δικαστών που ηγήθηκαν του εγχειρήματος, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που υπογράφει και πρώτη. Σε πρώτη ανάγνωση, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μεθόδευση προκειμένου να τρωθεί η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση με περισσότερα από τρεις χιλιάδες μέλη.

Οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες, είναι ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί που προήχθησαν στις θέσεις που σήμερα κατέχουν κατά την τελευταία διετία, ενώ αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη του καταστατικού της νέας δικαστικής ένωσης, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορούν να εγγραφούν ως μέλη της, όχι μόνον ανώτατοι δικαστές, αλλά και δικαστικοί όλων των βαθμίδων ακόμα και συνταξιούχοι.

Με ανακοίνωση της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και η Ενωση Εισαγγελέων είχαν καταγγείλει ως διασπαστική κίνηση την ενέργεια ίδρυσης της νέας αυτής ενώσεως των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, πριν ακόμα εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο και είχαν συνδέσει το εγχείρημα με προσπάθειες να δημιουργηθεί αντίπαλο σχήμα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία τελευταία λαμβάνει θέσεις επί όλων των θεσμικών θεμάτων της Δικαιοσύνης ασκώντας σκληρή κριτική και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης για συγκεκριμένες ενέργειες.

Η συνδικαλιστική πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει και αντιδράσεις στο χώρο της αντιπολίτευσης καθώς θεωρείται κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των κυβερνητικών ερεισμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αλλωστε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει τεθεί συχνά απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η δημιουργία της νεάς ένωσης θα απασχολήσει και τις γενικές συνελεύσεις των δικαστών και των εισαγγελέων που θα συγκληθούν τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...