303
Τέλος στο «άβατο των Εξαρχείων» υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης | SOOC

«Θα τελειώσω με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2016, 04:05
Τέλος στο «άβατο των Εξαρχείων» υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης
|SOOC

«Θα τελειώσω με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2016, 04:05

«Θα τελειώσω με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα» λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στη Real News. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες: «Δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας».

Υπογραμμίζεότι δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε «διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό – καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια».

Αφού χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά ξεκαθαρίζει: «Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο ΕΣΡ όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και βέβαια στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο υπουργός – καναλάρχης».

Στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση», τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας φόρος βαρύς, που θίγει την διαχρονική προσπάθεια των οικογενειών να διασφαλίσουν την κατοικία τους» και επαναλαμβάνει ότι «η δέσμευση που θα αναλάβω στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδιασμού είναι η μείωση του κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της κυβέρνησης μας». Προσθέτει ότι «εμείς θέλουμε να φέρουμε δουλειές» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...