302
O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβάζει τη FAZ στην παραλία. Στη συνέντευξή του μιλά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη | Twitter/kressZwitscher

Ηλιος, (ελληνική) θάλασσα και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2016, 17:09
O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβάζει τη FAZ στην παραλία. Στη συνέντευξή του μιλά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
|Twitter/kressZwitscher

Ηλιος, (ελληνική) θάλασσα και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2016, 17:09

Λιακάδα, μια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, ελληνικός καφές στο φλιτζάνι και ένας κύριος που νωχελικά διαβάζει την εφημερίδα του. Με την πρώτη ματιά, το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα αφιέρωμα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Κάθε άλλο – πρόκειται για επισκόπηση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και ο κύριος που διαβάζει παρά θιν’ αλός, σε παραλία της Αττικής δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνέντευξή του είναι μέρος ενός αφιερώματος της FAZ, που φέρει τίτλο «Πίσω από αυτό (το αφιέρωμα) κρύβεται ένα σπουδαίο μυαλό» και φιλοξενεί εδώ και 21 χρόνια, από το 1995, προσωπικότητες από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο.

FAZ-Juncker-Making-of-166779-detailpp
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς μεταξύ αυτών. Το στήσιμο των φωτογραφιών διαφέρει κάθε φορά, ένα μόνο στοιχείο μένει απαράλλακτο: όλοι τους κρατούν ένα αντίτυπο της εφημερίδας.


Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει πως η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν κάτι για το οποίο πάλεψε ο ίδιος προσωπικά και, διαβάζοντας τον κατάλογο της ταβέρνας, δηλώνει ευτυχής «που οι τιμές αναγράφονται σε ευρώ».


«Πάντοτε ήμουν αφιερωμένος στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η χώρα βρίσκεται με έναν πολύ φυσιολογικό τρόπο στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι βλέπουμε τις ελληνικές τιμές σε ευρώ, αποτελεί μια, έστω και καθυστερημένη, δικαίωση για όποιον, ήθελε αυτό ακριβώς, όπως κι εγώ», είναι τα ακριβή λεγόμενά του.

CrVs3PtUAAEfUlb
Δείτε το βίντεο με μέρος των δηλώσεών του και στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση της συνέντευξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...