474
| Nikos Libertas/SOOC

Πώς βρέθηκε ο Νίκος Παππάς στο Mega;

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2016, 23:18

Πώς βρέθηκε ο Νίκος Παππάς στο Mega;

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2016, 23:18

Το timing ήταν αν μη τι άλλο μια έκπληξη. Το σκηνικό επίσης. Βράδυ Τετάρτης, λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων του «συστημικού» Mega. O υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο πολιτικός παράγων με τους θουρείους κατά των τηλεοπτικών σταθμών και της διαπλοκής, εκεί, στο «συστημικό» Mega. Και μάλιστα ενώ λίγες μόλις ώρες νωρίτερα ο προϊστάμενος του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εφορμήσει κατά του ελληνικού τηλεοπτικού γίγνεσθαι, ανακοινώνοντας την κατάθεση διάταξης -με fast track διαδικασίες και παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- η οποία θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι μόλις τέσσερις.

Ο κ. Παππάς είχε κάθε άνεση να προωθήσει την κυβερνητική ατζέντα μέσω μιας φιλόξενης τηλεοπτικής συχνότητας: να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές» και πως «δεν υπάρχει κανείς λόγος για τέτοια συζήτηση», να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες «φοροφυγάδες» και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς, να καλέσει τον αγροτικό κόσμο σε διάλογο, να του ζητήσει να μην αποκλείει τα σύνορα και βεβαίως να καταγγείλει το ότι τα κανάλια δεν καταδίκαζαν όσο άλλοτε τις εισβολές πολιτών σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κανάλια παρέμεναν ο εχθρός, όπως άλλωστε είχε υπαινιχθεί και ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί. Τα κανάλια που είχαν ήδη βγει με ρεπορτάζ και ανακοινώσεις να καταγγείλουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης συνιστούν συνταγματική εκτροπή, παραθέτοντας σειρά στοιχείων για το παράλογο της έκδοσης μόλις τεσσάρων αδειών.

mega_LARGE_t_53761_1403117_type12250

Αλλά ο κ. Παππάς ήταν εκεί, στο πλατό του πιο παλιού και πιο εμβληματικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν εκείνος που ζήτησε να βγει στο Mega. Υπό όρους. Ή μάλλον -όπως λένε άνθρωποι που είναι σε γνώση των διαβουλεύσεων που έγιναν- υπό έναν βασικό όρο: Να μην είναι στο στούντιο και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, από τους κεντρικούς σχολιαστές του καναλιού. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται την αντικειμενική ενημέρωση ο συγκεκριμένος υπουργός ή το Μαξίμου.

Τα στελέχη και οι δημοσιογράφοι του Mega ζύγισαν την κατάσταση και παρά τις αρχικές ενστάσεις αποδέχτηκαν τον όρο του κ. Παππά, κρίνοντας ότι η παρουσία του είναι σημαντική για να ακουστεί η γνώμη του – κι ας ήξεραν πάνω κάτω τι θα πει. Κυρίως εναντίον της ιδιωτικής τηλεόρασης, κατά και του Mega δηλαδή.

Και ο κ. Παππάς έκανε αυτό που αναμενόταν να κάνει. Υπενθύμισε ότι τα κανάλια δεν έχουν άδειες και έκανε λόγο για «μη βιώσιμα σχήματα με όρους αγοράς», υποστηρίζοντας ότι δυσκολεύονται να παράγουν πρωτογενές προϊόν. Αφησε αιχμές για τα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών που θα απασχολήσουν, όπως είπε, τη Δικαιοσύνη. Επέμεινε ότι η αγορά δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας των καναλιών. Στην ερώτηση γιατί μόνο τέσσερα, δεν έδωσε απάντηση αλλά επανέλαβε ότι η αγορά δεν δίνει τη λύση και ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις «μεγάλων υποδομών» όπως είναι η χρήση συχνότητας. Στην ερώτηση για το αντισυνταγματικό του θέματος, παρέπεμψε στη συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη. Και είπε ότι κάποια κανάλια θα συγχωνευθούν, αλλά δεν πρέπει «να βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους»…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...