319
|

16 Ιουνίου, μια ημέρα αφιερωμένη στις καλές ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 13:28

16 Ιουνίου, μια ημέρα αφιερωμένη στις καλές ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 13:28

Ευτυχώς υπάρχει και αυτός ο κόσμος. Και η καλή εκδοχή της ζωής και της καθημερινότητας. Στις 16 Ιουνίου, 50 από τα πιο έγκριτα μέσα διεθνώς, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συγκεντρώνοντας στην ιντερνετική πλατφόρμα Impact Journalism Day εξήντα ρεπορτάζ με θετικό πρόσημο.

Αφιερωμένο σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα είναι και το ειδικό ένθετο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera που υπό τον τίτλο «Καλές ειδήσεις», από τις 19 Σεπτεμβρίου του 2017 και κάθε Τρίτη φιλοξενεί αποκλειστικά οτιδήποτε καλό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο συμβαίνει σ’αυτόν τον κόσμο, που συχνά φαντάζει σκοτεινός και μάταιος.

Στο εξώφυλλο του ενθέτου που κυκλοφόρησε την Τρίτη 12 Ιουνίου λοιπόν, εικονίζεται ένα κορίτσι και ένα αγόρι που χαμογελούν κρατώντας ένα καφάσι με ντοματίνια. Υπερήφανα μέλη της Sfrutta Zero, μιας αγροτικής κολεκτίβας που δημιουργήθηκε το 2016 στην ιταλική επαρχία Λέτσε και καλλιεργεί τη συγκεκριμένη ποικιλία ντομάτας. Από τα 2.500 βαζάκια σάλτσας ντομάτας που είχαν παραχθεί την πρώτη χρονιά, σήμερα έχουν φτάσει τα 20.000.

corriere

Από την Ιταλία, οι καλές ειδήσεις ταξιδεύουν και στην Ισπανία, και στην πρωτοβουλία του Αλμπέρτο Αλφόνσο, ο οποίος κατάφερε να νεκραναστήσει έναν μεγάλο ελαιώνα σε ένα μικρό ισπανικό χωριουδάκι.

Adoption Program Saves Town, One Tree at a Time

Οσο για την περιοχή Λανγκουέ της βορειοδυτικής Γαλλίας, οι 600 κάτοικοί της έχουν κατακτήσει την απόλυτη αυτονομία τους χάρη σε ένα εσωτερικό σύστημα που τους επιτρέπει να παράγουν όσα αγαθά χρειάζονται και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

langouet
Λανγκουέ: ένα μικρό «γαλατικό χωριό» που τα ‘χει όλα και δεν έχει ανάγκη κανέναν (Facebook)

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τέτοιου είδους ειδήσεις, προκειμένου να τις αναζητούμε όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητά μας. Μπορεί πλέον να έχουμε εθιστεί στα κακά μαντάτα, υπάρχουν όμως και τα καλά, που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα αναδείξουμε: για πράξεις αλληλεγγύης που συμβαίνουν σε γειτονιές, για εταιρείες που δεν κυνηγούν μόνο το κέρδος αλλά προσφέρουν ένα υγιές περιβάλλον στους εργαζομενους, για ανθρώπους που εκπέμπουν θετική ενέργεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...