621
| CreativeProtagon

Πες πως με λέγανε Ρασπούτιν…

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 16 Σεπτεμβρίου 2019, 20:38
|CreativeProtagon

Πες πως με λέγανε Ρασπούτιν…

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 16 Σεπτεμβρίου 2019, 20:38

Ε, τότε θα ανησυχούσα πολύ. Οχι μόνο διότι μια παντοδύναμη παράταξη με αυτοδύναμη κυβέρνηση με έχει κλειδώσει στο στόχαστρο της και έχει ακουμπήσει το τρεμάμενο (από την οργή) δάκτυλο της πάνω στην σκανδάλη. Θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο διότι μια πρώην παντοδύναμη παράταξη, για την οποία έδωσα τα πάντα τα τελευταία χρόνια, τώρα τελευταία μόλις ακούει το όνομα μου, αντί να βάζει μπροστά τα στήθη της για πάρτη μου, σφυρίζει κλέφτικα και αλλάζει πεζοδρόμιο για να μην αναγκαστεί να με υπερασπιστεί.

Τους βλέπω κάθε μέρα στις τηλεοράσεις τους δικούς μου. Όταν ερωτώνται περί του σκανδάλου, υπερασπίζονται με πάθος την ανάγκη για διαλεύκανση του λες και είμαστε στο 2014 που ξεκινούσε η ιστορία. Υπερασπίζονται με μεγαλύτερο πάθος τις ευθύνες της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ στην ύπαρξη αυτού του σκανδάλου, υπερασπίζονται με μέγιστο πάθος την καθαρότητα και την εντιμότητα του αρχηγού της, αλλά για μένα και για την παραπομπή των δέκα δεν λένε κουβέντα. Και να τους πιέσουν, αυτοί κάνουν τα κορόιδα. Σαν να μην υπήρξαν οι δέκα κάλπες στην Βουλή, σα να μην έκανα ό,τι μπορούσα για να πάρουν τις εκλογές, σαν να μην υπάρχω καν εγώ. Έχουν κάνει delete.

Κατ’ ιδίαν βέβαια, ο αρχηγός μού λέει στο τηλέφωνο να μην ανησυχώ και ότι όλη η παράταξη θα γίνει ανάχωμα στις πολιτικές διώξεις που ετοιμάζουν οι κυβερνητικοί εναντίον μας. Αλλά εγώ ανησυχώ, διότι τα ίδια τα ‘χω πει κι εγώ χίλιες φορές, όμως στο τέλος έκανα αυτό που με συνέφερε. Κι αν μεν διωχθεί όλη η παράταξη, τότε ξέρω ότι θα έχω πολιτική ομπρέλα πάνω απ’ το κεφάλι μου. Αν όμως αφήσουν τους άλλους στην άκρη και βγάλουν μόνο εμένα στο ξέφωτο να με βαράνε, θα έχουν κανέναν λόγο οι υπόλοιποι να με υπερασπιστούν;

Ειδικά αν αυτοί οι τύποι που χρησιμοποίησα για να στήσω το κατηγορητήριο αρχίσουν να ξερνάνε, την πάτησα άσχημα. Δεν τους έχω καμιά εμπιστοσύνη. Αν τους φέρουν στην Βουλή μπροστά σε Εξεταστική, με τις φάτσες τους φόρα παρτίδα, πόσο θ’ αντέξουν στον καταιγισμό του Άδωνι ή του Λοβέρδου; Αμ του Σαμαρά για τις τροχήλατες βαλίτσες που γεμάτες λεφτά έμπαιναν στο Μαξίμου; Ευτυχώς που λείπει ο Βενιζέλος, αλλά πάλι η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Θα με δώσουν ψυχρά για να σωθούν. Το χουν ξανακάνει άλλωστε.

Και ποιον να πάρω τηλέφωνο τώρα; Τον Καραμανλή; Δεν θέλει ούτε να ακούσει το όνομα μου, διότι λέει η δράση μου κατασυκοφάντησε ερήμην του τους Καραμανλικούς. Τον Προκόπη; Μ’ αυτόν τα λέγαμε τακτικά κάποτε, αλλά από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Αυτός τώρα θέλει να επανεκλεγεί, οπότε ούτε που με ξέρει πια. Το όνομα μου δεν του θυμίζει τίποτα. Πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα, γαμώτο; Για τους Καραμανλικούς είμαι ένας Συριζαίος που τους πρόδωσε και για τους Συριζαίους ένας Καραμανλικός που τους παγίδευσε. Ολομόναχος είμαι.

Κι αυτή την γραμμή που είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ, ποιος του την υπαγόρευσε; «Ας κάνει ο κ. Μητσοτάκης Εξεταστική, Προανακριτική, Ειδικό Δικαστήριο, ας κάνει ό,τι του ταιριάζει για να δούμε». Μα αν κάνει, δεν θα βάλει τον Τσίπρα μέσα, δεν είναι ηλίθιος. Εμένα θα βάλει κι ο Τσίπρας θα ναι απ’ έξω. Κι αυτή την δήλωση που έκανε ο βουλευτής Παπαδόπουλος, «ζητώ συγνώμη από τους παραπεμφθέντες για την ταλαιπωρία τους», μόνος του την σκέφτηκε ή τον έβαλαν; Διότι αν τον έβαλαν για κατευνασμό, θα έρθουν κι άλλες παρόμοιες. Και πως θα αξιολογηθούν αυτές στην Προανακριτική που τόσο ηρωικά ζητά ο Τσίπρας;

Βεβαίως κάπου τους κρατάω κι εγώ, αλλά τι να κάνω δηλαδή; Να παραδεχτώ την ενοχή μου για την σκευωρία και να αποκαλύψω τι ήξεραν οι άλλοι της ηγεσίας; Σε τι θα με ωφελήσει; Θα ξεφτιλιστώ χειρότερα και θα βρεθούν όλοι απέναντι μου. Βεβαίως νομικά ξέρω, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά όταν ένα ολόκληρο σύστημα βρεθεί απέναντι μου, τι πιθανότητες έχω; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Ο Ακης του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News