369
Οι Π. Κοντολέων, διοικητής της ΕΥΠ (αριστερά) και ο Χρ. Ράμμος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πίσω τους οι Κ. Πιερρακάκης και Γ. Γεραπετρίτης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παρακολουθήσεις; Ματαιότης ματαιοτήτων

Οι Π. Κοντολέων, διοικητής της ΕΥΠ (αριστερά) και ο Χρ. Ράμμος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πίσω τους οι Κ. Πιερρακάκης και Γ. Γεραπετρίτης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παρακολουθήσεις; Ματαιότης ματαιοτήτων

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (εδώ γελάνε) για την καταγγελία παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη, τα κόμματα εκπροσωπήθηκαν από τους Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Κατρούγκαλο και Κώστα Καραγκούνη. Αδιαμφισβήτητο το πολιτικό βάρος των τριών πολιτικών ανδρών (έχουν κάνει όλοι τους υπουργοί), πλην συμπαθάτε με, αλλά η όλη φάση θύμιζε συνέλευση ανήσυχων εκπροσώπων μαθητικών κοινοτήτων, που μαζεύτηκαν για να αντιμετωπίσουν μια σκληρή μαφιόζικη συμμορία με ναρκωτικά, τζόγο, πορνεία και προστασία που εμφανίστηκε στην γειτονιά τους.

Μια χαρά τα είπαν τα παιδιά στην συνεδρίαση, έστω κι αν ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Ωραίες διαπιστώσεις έκαναν περί της αθλίας καταστάσεως στην περιοχή και δικαίως έθεσαν την κυβέρνηση, το κράτος και την αστυνομία προ των ευθυνών τους. Εξάλλου, στην συνεδρίαση παραβρισκόταν και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων για να τους εξηγήσει ότι η υπηρεσία του δεν κάνει τέτοια κακά πράγματα, εκτός κι αν έχει εισαγγελική παραγγελία στα χέρια της. Κι ενώ όλοι αυτοί συζητούσαν με πάθος το πρόβλημα, οι πιστολάδες της μαφίας ήταν στην αποκάτω καφετέρια και απολάμβαναν την φραπεδιά τους.

Μην με παρεξηγήσετε, δεν εννοώ ότι κακώς συνεκλήθη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αν το μέγα θέμα των παρακολουθήσεων δεν συζητηθεί εκεί, που θα συζητηθεί; Κι αν η νομοθετική εξουσία μαζί με το επίσημο διαφανές κράτος δεν κάνουν τη (απέλπιδα) προσπάθεια τους να θωρακίσουν λίγο τις επικοινωνίες, τότε η ήδη υπάρχουσα ζούγκλα θα γίνει δυο και τρεις φορές ζούγκλα. Αλλά το θεσμικό εγχείρημα που έλαβε χώρα στην Βουλή μετά τον ντόρο για το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, θυμίζει λιτανεία της εκκλησίας για να βρέξει ώστε να καταπολεμηθεί μια μακροχρόνια ξηρασία. Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης, που έγραφε και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Δεν θέλω να είμαι μηδενιστής όσον αφορά την δυνατότητα της πολιτείας να θωρακίσει τις επικοινωνίες τόσο των πολιτών της, όσο και των ανώτατων λειτουργών της. Αλλά αν πω ότι είμαι και αισιόδοξος, θα λέω καμιά μπούρδα για να περάσει η ώρα. Ετσι που έχει γίνει ο κόσμος μας, πρώτα εξασφαλίζουν την υπόγεια ικανότητα τους να παρακολουθούν ένα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μαραφέτι και μετά το βγάζουν για πώληση. Εστω κι αν το πουλούν σε διπλή τιμή, ως το ασφαλέστερο που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά. Δεν θέλετε να σας παρακολουθούν; Ξαναρχίστε τα δια ζώσης ραντεβού και τις χειρόγραφες επιστολές μέσω ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News