506
| CreativeProtagon

Η Αθήνα του πεζοδρομίου!

Ζωζώ Λιδωρίκη Ζωζώ Λιδωρίκη 13 Οκτωβρίου 2021, 13:45
|CreativeProtagon

Η Αθήνα του πεζοδρομίου!

Ζωζώ Λιδωρίκη Ζωζώ Λιδωρίκη 13 Οκτωβρίου 2021, 13:45

Πριν από λίγα χρόνια, κάποιοι άλλοι δήμαρχοι της όμορφης και απάνθρωπης πόλης μας, όταν είχαν ξένους επίσημους επισκέπτες στο Δημαρχείο, τους χάριζαν το Χρυσό Κλειδί της Πόλης. Και τότε, σατιρίζοντας ή μη, ο Τύπος έγραφε: «Με τόσα χρυσά κλειδιά, η Αθήνα θα γίνει χρυσή ιερόδουλη!».

Κι έπειτα ήρθαν οι τελευταίες εκλογές, στη συνέχεια η πανδημία, και η Αθήνα σήμερα βγήκε στο πεζοδρόμιο!.. Εχετε προσπαθήσει να περπατήσετε στα πεζοδρόμιά της; Ολα κατειλημμένα με τραπεζάκια των καφέ, των μπαρ, των εστιατορίων, των μικρομάγαζων και μεγαλομάγαζων. Και όπου δεν υπάρχουν τραπεζάκια, τα πεζοδρόμια με τρύπες, με λακκούβες, με παγίδες, είναι έτοιμα να σε στείλουν κατευθείαν στο ΚΑΤ.

Πριν από λίγες ημέρες, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, άκουσα τον δήμαρχό μας, ο οποίος κατ’ αρχάς δήλωσε ότι δεν είναι δήμαρχος της Αθήνας, αλλά των Αθηναίων, συνομιλώντας με δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για τα δημαρχιακά οράματά του, να λέει: «Θα φύγουν οι φοίνικες και θα μπουν πλατάνια».

Πού; Στο Σύνταγμα και στην Πανεπιστημίου. «Τα δέντρα είχαν χρόνια να κουρευτούν και τώρα μπαίνει μια τάξη!».

Οχι, κύριε Δήμαρχε. Τα δέντρα κάθε χρόνο κλαδεύονταν την κατάλληλη εποχή. Τα δύο τελευταία χρόνια έμειναν ακλάδευτα και εμποδίζουν τους πεζούς να περπατήσουν στα πεζοδρόμια. Μια βόλτα εάν κάνετε, όχι σε μακρινές περιοχές της Αθήνας, αλλά στην Ηρώδου Αττικού, στη λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα αντικρίσετε του λόγου το αληθές.

Κύριε δήμαρχε των Αθηναίων, ερωτευτείτε την Αθήνα. Ερωτευτείτε την με πάθος! Ισως έτσι μόνο θα μπορέσετε να τη βοηθήσετε. Μόνο ο έρωτας για τον σύντροφο, τον εραστή, το παιδί, το επάγγελμα, την πόλη όπου ζούμε μπορεί να βοηθήσει να τη σώσουμε. Η Αθήνα θέλει σωτήρα! Θέλει δήμαρχο με πολιτικά κότσια, που δεν θα δειλιάσει να της αλλάξει τα κληρονομικά αμαρτήματα που τη βαραίνουν.

Η όμορφη πόλη μας είναι μια βρώμικη πόλη! Δεν τη σώζουν τα πλατάνια, οι φοίνικες και οι Μεγάλοι Περίπατοι. Καθημερινό καθάρισμα πρώτα από όλα θέλει η πόλη. Νερό και χλωρίνη. Να φύγουν οι μυρωδιές ζώων και ανθρώπων από τις γωνιές και τους τοίχους της.

Μια πόλη όπου τα 2/3 των κατοίκων της δεν είναι γέννημα-θρέμμα Αθηναίοι είναι φυσικό να μην αγαπιέται από αυτούς. Δείξτε τους τον τρόπο να την αγαπήσουν και να τη φροντίζουν. Δώστε αναπνοή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όχι με περιπάτους και πλατάνια, αλλά με απαγόρευση όλων των ΙΧ!

Ναι, έχει κόστος… πολιτικό! Θα βάλει όμως τη σφραγίδα σας με πολιτικό πολιτισμό! Είναι μικρό το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ας μην το δολοφονούμε.

Και τέλος, αν θέλετε Μεγάλους Περιπάτους, φτιάξτε τους στις μεγάλες λεωφόρους που πάνε προς τη θάλασσα… Συγγρού… Πειραιώς…

«ΣΤΡΙΨΤΕ» την Πόλη να βλέπει προς τη θάλασσα!

Κάντε το όπως η Βαρκελώνη!

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρετε ότι: «Οι μεγάλες παρεμβάσεις δοκιμάζονται πιλοτικά και στη συνέχεια ακολουθούν οι μόνιμες…».

Ναι, αλλά οι μεγάλες και γενναίες παρεμβάσεις στη σημερινή εποχή σχεδιάζονται πιλοτικά στους υπολογιστές! Προσομοιώσεις και τεχνητή νοημοσύνη θα σας δείξουν εάν πρέπει να προχωρήσετε στις μόνιμες επεμβάσεις. Ετσι, θα έχετε εικόνες του μέλλοντος της πόλης χωρίς κόστος οικονομικό και ψυχοφθόρο της ζωής των κατοίκων της.

Αλλιώς, θα βλέπουμε στους τοίχους της Αθήνας μηνύματα όπως αυτό: «Δήμαρχε, πόσο πάει ο… φοίνικας;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News