434
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης | Nick Paleologos / SOOC

Πού πήγε το χαμόγελο του Αλεξιάδη;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 9 Σεπτεμβρίου 2016, 07:55
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης
|Nick Paleologos / SOOC

Πού πήγε το χαμόγελο του Αλεξιάδη;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 9 Σεπτεμβρίου 2016, 07:55

Τι είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού»; Οχι, μη βιαστείτε να απαντήσετε μιλώντας για παιδιά που βρίσκουν λιμάνι και δράματα που βρίσκουν λύσεις. Οχι.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η πιο μεγάλη χωματερή ευθυνών των κυβερνήσεων. Ολων. Αργά αργά και λουφαδόρικα, παρέδωσαν στα χέρια ενός ανθρώπου, που έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, την πιο σοβαρή υποχρέωση που οφείλει να έχει μια πολιτεία, απέναντι σε παιδιά που έχουν ανάγκη σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής τους.

Είναι πραγματικά θλιβερά αξιοθλίβερο να παρατηρείς, τι εύκολα ξεμπέρδεψαν από το σχετικό ζόρι και την ευθύνη που βέβαια προκύπτει. Ένας ηρωικός Γιαννόπουλος σε πρώτη φάση, ένας οργανισμός σε δεύτερη, ομάδες εθελοντών, σπουδαία λόγια ενθάρρυνσης για το «αξιοσέβαστο έργο τους» κι έξω από την πόρτα. Όλα βολικά. Ούτε επιχορηγήσεις, ούτε τίποτα.

Μόνο λόγια για «Αξιοσέβαστο έργον». Κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν την κάνουν; Χρειάζονται ενίσχυση, δεν χρειάζονται; Υπάρχει άλλος κρατικός οργανισμός να μετριάσει «το κύμα» της δυστυχίας που κατευθύνεται όλο προς το «Χαμόγελο του παιδιού»;

Να το πάω και πιο μακριά; Υπάρχει κάποιος να ελέγχει ακόμα και το «Χαμόγελο του Παιδιού»; Πας καλά; Ποιος να ελέγξει, ποιος να επιμεληθεί, ποιος να νοιαστεί, ποιος να ταλαιπωρήσει το μυαλό του; Ποιο κράτος; Ρίξτου και ένα ΕΝΦΙΑ να έχει να πορεύεται. Μήπως και επέλθει κίνδυνος να συνεχίσει να υπάρχει.

Γιατί ως γνωστόν, ότι «καλό», πρέπει γενικώς και ειδικώς να ξεριζώνεται. Σκέφτομαι με θλίψη ότι και μόνο μια αδικία να έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει, η απαλλαγή των Ιδρυμάτων από το ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να τους τινάζει στον ύπνο και στον ξύπνιο τους….Αλλά βλέπετε είχαν την αγωνία των καθαριστριών. Να τις κάνουν γραμματείς.

Τι είναι ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κύριος χαμόγελο. Τόσο χαμόγελο! Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Είναι η μεγαλύτερη αναντιστοιχία λόγων με έκφραση. Θα μείνει στην πολιτική ιστορία. Το χαμόγελο του Γιάννου Παπαντωνίου, το χαμόγελο της Γεροβασίλη, το χαμόγελο του Αλεξιάδη.

Ψηφίζω το χαμόγελο του τρίτου, ως το πιο ιδιαίτερο. Καθώς χαμογελάει όλος! Και η φαλάκρα του ακόμα! Και θάνατο να σου αναγγείλει, για πρόσκληση σε πάρτι μασκέ θα το εκλάβεις. Όλα θα τα τακτοποιούσε ΔΙΚΑΙΑ ο κύριος χαμόγελο. Με τη διαχείρισή του οι αδύναμοι θα μπορούσαν να κοιμούνται ήσυχοι διαβεβαίωνε. Ο κύριος «Όλος ένα χαμόγελο» δήλωσε «Δεν γίνεται να εξαιρεθεί το “Χαμόγελο του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ» και εκδήλωσε αδυναμία στο να εξαιρεθούν τα Ιδρύματα από ανάλογη καταβολή. Και βέβαια κατάληξε «Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα…..Μπλα μπλα μπλα μπλα».

Ο κύριος «Όλος ένα χαμόγελο» πρώτη φορά δεν χαμογελούσε. Τουλάχιστον έχει την αίσθηση του κινδύνου. Κάποτε θα φύγει η εξουσία από τα χέρια τους. Περιέργως ουδείς χαμογελαστός αξιώθηκε χαμογελαστό πολιτικό τέλος.

Σαν δεν ντρεπόμαστε!

«Τα λεφτά των καναλιών» που έταξε ο Πρωθυπουργός (πάει το δούλεμα σύννεφο!) δεν συμπεριλαμβάνουν τον ΕΝΦΙΑ των Ιδρυμάτων;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News