310
Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας (αριστερά) στην τελετή ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αν ήταν απαραίτητο, θα έφτιαχναν ένα Πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη | Menelaos Myrillas / SOOC

Φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας (αριστερά) στην τελετή ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αν ήταν απαραίτητο, θα έφτιαχναν ένα Πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη
|Menelaos Myrillas / SOOC

Φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι

Δικηγόρους. Προφανώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δικηγόρους. Οχι από τη χώρα. Η χώρα δεν ξέρει τι να κάνει με τους δικηγόρους που έχει στο ράφι. Μπορεί κάποιοι από τους κυβερνώντες να χρειαστούν δικηγόρους, αλλά δεν θα προτιμήσουν άγουρους. Όμως από Σεπτέμβριο οι Νομικές Σχολές της χώρας θα υποδεχθούν 75 περισσότερους φοιτητές.

Από Σεπτέμβριο θα είναι όλοι χαρούμενοι. Αρκεί να βρίσκονται γύρω από το Πανεπιστήμιο. Όχι μέσα σε αυτό. Α, εξαιρούνται οι φοιτητικές παρατάξεις. Αυτός θα το χαρούν. Ο αριθμός των εισακτέων θα αυξηθεί. Σε τι ύψος; Θα είναι τρεις με τέσσερις χιλιάδες περισσότεροι. Το ζήτησαν οι Σχολές; Και ποιος ρωτάει τις Σχολές; Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός; Και ποιος μίλησε για προϋπολογισμό; Το πνεύμα δεν χρειάζεται χρήματα. Εδώ κάνουν σχολικές βιβλιοθήκες και το νομοσχέδιο αναφέρει ρητώς ότι δεν θα υπάρξει καμία χρηματοδότηση. Μόνο δωρεές. Θα διαβάζουν τα παιδάκια Λένα Μαντά και περισσεύματα από τις προσφορές των εφημερίδων.

Από Σεπτέμβριο, λοιπόν, σχεδόν κάθε σπίτι θα έχει και φοιτητή. Κάθε σπίτι και κάθε τραπέζι στις πλατείες. Αρκεί να αθροίσεις τους νέους και τους αιώνιους. Δεν αυξάνονται μόνο οι εισακτέοι. Θα αναβαθμιστούν και όσοι ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Θα φύγουν για διακοπές σπουδαστές ΤΕΙ και θα επιστρέψουν φοιτητές. Αυτοί θα έχουν μπει στο Πανεπιστήμιο και η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια. Δεν ψηφίζεις, απλώς, ΣΥΡΙΖΑ. Πας και οργανώνεσαι κιόλας. Αυξάνεις και τις πιθανότητες για ξεκούραστο πτυχίο. Η μόνη σταθερά στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι οι φοιτητικές παρατάξεις.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων οδηγεί, φυσικά, σε πτώση των βάσεων στις γενικές εξετάσεις. Πιθανότατα και σε πιο εύκολα θέματα. Στη Νεοελληνική Γλώσσα θα γράψουν για όσα πέρασε η χώρα μας στη ματωμένη περίοδο των μνημονίων. Νωρίτερα θα έχουν γίνει και μερικές χιλιάδες προσλήψεις σε Δήμους και Δημόσιο. Και το φθινόπωρο όλοι μαζί, φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι χέρι με χέρι θα κινήσουν για την όμορφη, την τίμια πορεία προς την κάλπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News