482
H Σάσα Σταμάτη ως παρουσιάστρια του «Ooh la lal» | SKAI/WebTv/CreativeProtagon

Μέχρι και το Twitter αγαπά τη Σάσα Σταμάτη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 25 Φεβρουαρίου 2018, 00:01
H Σάσα Σταμάτη ως παρουσιάστρια του «Ooh la lal»
|SKAI/WebTv/CreativeProtagon

Μέχρι και το Twitter αγαπά τη Σάσα Σταμάτη

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 25 Φεβρουαρίου 2018, 00:01

Η εκπομπή της δεν είναι διαφορετική από αυτό που βλέπουμε κατά κόρον στην ελληνική τηλεόραση. Μια κεντρικιά, δυο-τρεις βοηθητικοί για πάνελ, πολύ κους-κους, συνεντεύξεις και καλεσμένοι που τους έχουμε δει άλλες εκατό φορές και δεν έχουν να μας πούνε κάτι καινούργιο. Το «Oh La La», που βλέπουμε τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου βλέπουμε στον ΣΚΑΙ, έχει το κλασικό φορμάτ μιας εκπομπής μεσημεριανού γκόσιπ, την οποία χαζεύεις γιατί δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις.

Eχει όμως και τη Σάσα Σταμάτη, η οποία δεν έχει το κλασικό φορμάτ μιας κεντρικιάς γκόσιπ εκπομπής. Καταρχάς, κι ενώ η ίδια είναι εντυπωσιακή σαν παρουσία, δεν είναι ωραιοπαθής όπως συνήθως είναι οι παρουσιάστριες τέτοιων εκπομπών. Είναι πιο χύμα, πιο αγοροκόριτσο, έως και λίγο κάφρος ώρες-ώρες. Βλέπεις μια υπερκινητική πανύψηλη ξανθιά, χαριτωμένα άγαρμπη, αντι-τηλεοπτικά αυθόρμητη, που κάνει γκριμάτσες στην κάμερα και κλείνει το στόμα της για να μην εκτοξευθεί η βρισιά on air. Η Σάσα είναι μια περσόνα, απείρως πιο ενδιαφέρουσα απ’ αυτές που το παίζουν σέξι και ωραίες ή καλές σύζυγοι και γλυκές μανούλες.

Δεύτερο πολύ βασικό, το οποίο την κάνει να ξεχωρίζει: αυτοσαρκάζεται. Στην πρώτη εκπομπή, ξεκίνησε αστειευόμενη με την αμηχανία της «Βάλε διαφήμιση! Βάλε ταινία! Δεν το ‘χω! Πρέπει να μιλήσω; Είναι υποχρεωτικό;», με τον ρόλο της «Έχω έρθει ΣΚΑΪ, έχει γίνει το απόλυτο ξέπλυμα, έφυγε η λαϊκάντζα μου, κυρία…» και την εκπομπή της «Μην περιμένετε κάτι σοβαρό και αξιόλογο εδώ». Σε κερδίζει αμέσως. Μέχρι και το τουίτερ κέρδισε, που δεν χαρίζεται εύκολα σε τηλεοπτικά πρόσωπα. Τη Σάσα όμως την αποθέωσε, τρόμαζες να βρεις τουί που να τη σχολιάζει αρνητικά.

Ένα ακόμα θετικό είναι ότι πολλές απ’ τις συνεντεύξεις που παρουσιάζουν στην εκπομπή, της έχει πάρει η ίδια. Δεν το συνηθίζουν οι κεντρικιές μας αυτό. Συνήθως τις συνεντεύξεις τις παίρνουν οι πανελίστες είτε οι δημοσιογράφοι που τραβούν το ζόρι backstage, για να στηθεί η εκπομπή. Για να ξεκουνηθεί κεντρικιά και να κάνει συνέντευξη εκτός πλατό, πρέπει να είναι ο συνεντευξιαζόμενος τουλάχιστον Ντάνος. Αυτό δείχνει ότι η Σάσα έχει αφενός διάθεση για δουλειά, αφετέρου ότι δεν έχει τουπέ. Ακόμα και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με το πάνελ της δείχνει ότι δεν θέλει να είναι κεντρικιά σε θρόνο, αλλά περισσότερο να γίνει ένα με το παρεάκι.

Και βέβαια, η Σάσα Σταμάτη έχει πίσω της χρόνια εργασίας στα μίντια. Ξέρει τι κάνει, και πώς να το κάνει. Δεν είναι απλώς μια ψηλή ξανθιά που ξαφνικά έβαλαν να παρουσιάζει μια εκπομπή, επειδή έχει ωραία πόδια ή έγινε διάσημη από ένα ριάλιτι, ή απλώς επειδή ήταν πανελίστρια σ’ ένα Πρωινό. Της δόθηκε αυτή η ευκαιρία, μετά από δουλειά και κόπο. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Άσε που μιλάει και σωστά τα ελληνικά.

ΥΓ. Το μειονέκτημα της εκπομπής είναι ότι πρέπει να μιλάνε συνεχώς για τα ριάλιτι του σταθμού. Καταντά βαρετό, ακόμα κι αν σου αρέσουν τα συγκεκριμένα ριάλιτι. Προτιμώ να δω για εκατομμυριοστή φορά συνέντευξη της Δήμητρας Ματσούκα, παρά να μάθω ποιος την έπεσε σε ποιόν, στη μέγιστη τρασαδούρα «Power of Love».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News