358
|

Για ποιους πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο Ελληνικός Στρατός;

Ελ. Παπαβασιλείου-Γκόρος 27 Ιανουαρίου 2017, 17:44

Για ποιους πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο Ελληνικός Στρατός;

Ελ. Παπαβασιλείου-Γκόρος 27 Ιανουαρίου 2017, 17:44

Τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας παρακολουθούμε ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον «Αλβανικό Αετό» μέσα στο στρατόπεδο, ακούμε για στρατιωτικό ποινικό κώδικα, παρέμβαση του κ. Καμμένου ώστε να επιβληθούν βαριές ποινές και άλλα πολλά.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό πρόβλημα που δεν βλέπουμε πίσω από αυτό;
Καταρχάς, οι νεοσύλλεκτοι δεν γίνεται να δικαστούν με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα διότι ακόμα δεν έχουν ορκιστεί. Είναι παράλογο να δικάσουμε απλούς πολίτες σαν να είναι στρατιωτικοί. Εκτός και αν περιμένουμε να ορκιστούν πρώτα ώστε να μπορούμε να τους δικάσουμε, πράγμα πολύ δίκαιο μιας και ήταν επιλογή τους να πάνε στον Ελληνικό Στρατό και δε τους ανάγκασε το κράτος.

Για μια στιγμή… ο στρατός είναι υποχρεωτικός πράγμα που σημαίνει πως δεν ήταν επιλογή τους. Αρα θα περιμένουμε να δικάσουμε 7 απλούς πολίτες με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα επειδή προσέβαλαν τον Ελληνικό Στρατό στον οποίο δεν ήθελαν να υπηρετήσουν, όπως φαίνεται, αλλά τους υποχρεώσαμε να το κάνουν – δεν είχαν άλλη επιλογή. Αυτό, ναι, είναι δίκαιο.
Το θέμα όμως πίσω από όλο αυτό είναι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Βλέπετε, όταν έρχεται το χαρτί για να πάει κάποιος στρατό δεν έχει άλλη επιλογή είναι υποχρεωμένος να πάει είτε άμα τη παραλαβή του χαρτιού είτε μόλις τελειώσει η αναβολή του. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σαν αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε ελέγξει πριν σε ποιους στέλνουμε χαρτί για να παρουσιαστούν, στέλνουμε σε όλους όσους γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει μια συγκεκριμένη ηλικία με αποτέλεσμα αν ο κάποιος δεν θέλει να υπηρετήσει επειδή κατάγεται από άλλη χώρα εμείς να τον αναγκάζουμε χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα πιστεύω του.

Εδώ λοιπόν φανερώνεται το μεγάλο πρόβλημα, γιατί αν δίναμε επιλογή οι φαντάροι θα ήταν πολύ λιγότεροι από αυτούς που χρειαζόμαστε διότι ούτε τα Ελληνόπουλα δεν θα πήγαιναν και εδώ αναφέρεται και ο τίτλος του κειμένου. Για ποιους πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο Ελληνικός Στρατός;
Ο Ελληνικός Στρατός λοιπόν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από έλληνες γονείς. Οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν επιλογή: αν αισθάνονται πραγματική πατρίδα τους την Ελλάδα και την αγαπάνε να πηγαίνουν στρατό. Αλλιώς να μην είναι υποχρεωμένοι να πάνε, για να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News