254
Ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος σε παλαιότερη παρέμβασή του στη Βουλή | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Υπέρ του push back προσφύγων και μεταναστών ο Αγγελος Συρίγος

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:04
Ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος σε παλαιότερη παρέμβασή του στη Βουλή
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Υπέρ του push back προσφύγων και μεταναστών ο Αγγελος Συρίγος

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:04

Θέση υπέρ της αμφιλεγόμενης τακτικής της απώθησης (push back) προσφύγων και μεταναστών, που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» την Παρασκευή, υποστήριξε ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να ακολουθηθεί ένα επιχειρησιακό πλάνο για την αποτροπή και την αναχαίτιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στη θάλασσα.

«Μιλάμε για αναχαίτιση ροών. Είναι εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Τα πλοία μας θα εμποδίζουν να πλησιάσει κάποιος. Θα εμποδίζουν ένα πλοίο να πλησιάσει τις ακτές. Οπως το λέω, απλά» είπε και πρόσθεσε: «Αν ο άλλος πηδήξει στο νερό είσαι αναγκασμένος να τον μαζέψεις. Αλλά, όταν ο άλλος ξέρει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος, δεν θα δώσει 2.500-3.000 ευρώ στον λαθροδιακινητή για να περάσει. Η οικογένεια με τα παιδιά δεν θα ανέβουν πάνω στη βάρκα για να περάσουν, εάν ξέρει ο άλλος ότι τα παιδιά του θα πέσουν μέσα στο νερό».

Είπε ακόμη ότι «είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Είναι άλλο να ξέρεις ότι θα έρθω και θα φτάσω με κάποιο τρόπο και άλλο να ξέρεις ότι ο άλλος θα με εμποδίσει να φτάσω. Κάποιοι ίσως φτάσουν, θα φτάσουν σίγουρα. Αλλά το μήνυμα που περνάει είναι εντελώς διαφορετικό».

Σε επισήμανση ότι το push back στη θάλασσα απαγορεύεται, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Oχι, όταν μιλάμε για δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό».

Ερωτήθηκε ακόμη εάν θα βυθίζουν τις βάρκες με τους μετανάστες και είπε «όχι». Διευκρίνισε για το πώς θα γίνεται η αποτροπή, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέπουν στις βάρκες τον πλου, να μπαίνουν σε εθνικά χωρικά ύδατα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...