311
Τα ΜΑΤ στην περιοχή «Διαβολόρεμα» της Λέσβου, όπου συγκρούστηκαν με τους κατοίκους | Intimenews/Λαγουτάρης Μανώλης

ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σε Λέσβο – Χίο: Οι όποιες ευθύνες των ΜΑΤ θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:32
Τα ΜΑΤ στην περιοχή «Διαβολόρεμα» της Λέσβου, όπου συγκρούστηκαν με τους κατοίκους
|Intimenews/Λαγουτάρης Μανώλης

ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σε Λέσβο – Χίο: Οι όποιες ευθύνες των ΜΑΤ θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:32

«Εκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές… Οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, σχετικά με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο και τη συμπεριφορά των αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, τραυματίζοντας το κύρος του Σώματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονόπουλος, κατ’ εντολή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, ανέφερε:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας. Εκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Οσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους Δικαίου».

Μηνύσεις κατά των ΜΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, για τα γεγονότα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο βουλευτής καταγγέλλει την «απρόκλητη σε βάρος του επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ» και τον «προπηλακισμό που δέχτηκε στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για τη βίαιη καθήλωση και τραυματισμό πολίτη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 25ης Φεβρουαρίου».

Μηνυτήρια αναφορά κατά των ανδρών των ΜΑΤ κατατέθηκε και στο Λιμεναρχείο Χίου από επιτροπή κατοίκων, για τα επεισόδια και τις ζημιές σε ΙΧ από άνδρες των ΜΑΤ με πολιτική περιβολή κατά την αναχώρησή τους την Πέμπτη, από το λιμάνι των Μεστών.

Επίσης 19 δικηγόροι από την πόλη της Μυτιλήνης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου «για τα άνευ προηγουμένου επεισόδια απρόκλητης αστυνομικής βίας από τους άνδρες των ΜΑΤ που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες τρεις ημέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...