428
Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, στα θεωρεία της Βουλής. Παρακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα | YouTube

Η οικογένεια Τσίπρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 08:45
Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, στα θεωρεία της Βουλής. Παρακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα
|YouTube

Η οικογένεια Τσίπρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 08:45

Ο Χαρίλαος Φλωράκης το περιέγραφε με αυτήν την τραχιά λαϊκή σοφία που συχνά επιστράτευε για να μιλήσει για πολιτική: «κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στ’ αλάτι». Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον θα έχει μια αλμυρή γεύση στα χείλη του τώρα. Ο Πρωθυπουργός που επέλεξε να πορευτεί πολιτικά με επιθέσεις κατά της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, τώρα βλέπει τη δική του οικογένεια να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για ευνοϊκή ρύθμιση δανείου της εταιρείας των αδελφών του, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, καθώς και για την υπόθεση χρήσης πλαστού εγγράφου από τον πρώτο προκειμένου να διεκδικήσει δημόσιο έργο –δίωξη που σταμάτησε χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου–, έχουν πλήξει το προφίλ του προέδρου της κυβέρνησης και βεβαίως έχουν προσφέρει ένα όπλο στη Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε επανειλημμένως εξηγήσεις από το Μαξίμου, το οποίο ευρισκόμενο σε θέση άμυνας κατέφυγε στη γνωστή ρητορική περί «λάσπης» και στις συνήθεις κατηγορίες για τα ΜΜΕ που προχωρούν στις ενοχλητικές αποκαλύψεις.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη» προσέθεσε η Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης.

H απάντηση του Μαξίμου ήταν η αναμενόμενη, κινούμενη στον άξονα Μαρινάκη-Novartis-Μαρέβα κλπ.

«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη – και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ – καθώς και της βοηθού του, κυρίας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων», ανέφεραν από την κυβέρνηση που επιχείρησε άτσαλα να περάσει και στην αντεπίθεση: «Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα. Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του. Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε…».

Ανακοίνωση πάντως εξέδωσαν και τα αδέλφια του Πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, στο ίδιο ακριβώς μοτίβο:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...