258
Οι Ισπανοί θεωρούνται οι πιο υγιείς, οι Ελληνες από 20οί, είναι πλέον 26οι στην κατάταξη | IntimeNews

Χειροτέρευσε η υγεία των Ελλήνων, οι Ισπανοί είναι οι πιο υγιείς

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 19:04
Οι Ισπανοί θεωρούνται οι πιο υγιείς, οι Ελληνες από 20οί, είναι πλέον 26οι στην κατάταξη
|IntimeNews

Χειροτέρευσε η υγεία των Ελλήνων, οι Ισπανοί είναι οι πιο υγιείς

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 19:04

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει; Σίγουρα πάντως, αρρωσταίνει πολύ συχνότερα. H χώρα μας υποχώρησε έξι ολόκληρες θέσεις στη λίστα Bloomberg Global Health Index, η οποία αξιολογεί 169 κράτη ως προς την κατάσταση και την ποιότητα της υγείας.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 26η θέση του Bloomberg, ενώ το 2017, όταν είχε δημοσιευτεί η προηγούμενη κατάταξη, βρισκόταν στην 20ή.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον η Ισπανία που πραγματοποίησε εντυπωσιακό άλμα πέντε θέσεων και ξεπέρασε την Ιταλία, η οποία έπεσε στη 2η θέση.

Στις 10 πρώτες θέσεις βρίσκονται άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ισλανδία (3η), η Ελβετία (5η), η Σουηδία (6η) και η Νορβηγία (10η).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 34η θέση, αποδεικνύοντας ότι ο εθισμός στο junk food, καλά κρατεί.

Ο δείκτης διαμορφώνεται από διάφορες μεταβλητές, στις οποίες περιλαμβάνεται το προσδόκιμο ζωής, αλλά και οι κίνδυνοι από το κάπνισμα και την παχυσαρκία. Επίσης προσμετρώνται περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και οι συνθήκες υγιεινής.

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε., σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με αντίπαλο δέος από την Ανατολή να είναι η Ιαπωνία και η πάντα ουδέτερη Ελβετία να αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν κρατάς ίσες αποστάσεις, δεν επιβαρύνεις την υγεία σου.

Από τις 30 τελευταίες χώρες του καταλόγου, οι 27 είναι χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Η Αϊτή, το Αφγανιστάν και η Υεμένη είναι οι υπόλοιπες. Στον δείκτη αξιολογούνται κράτη που έχουν τουλάχιστον 300.000 κατοίκους και επαρκή στατιστικά στοιχεία για να μελετηθούν και να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News