489
O Γιούρι Σέφλερ, δεξιά είναι η νέα αιτία πολέμου ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ. Ή, έστω, η αφορμή... | CreativeProtagon

Τζολί-Πιτ: Ο πόλεμος για το Chateau Miraval έφτασε στον… Πούτιν!

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 20:58
O Γιούρι Σέφλερ, δεξιά είναι η νέα αιτία πολέμου ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ. Ή, έστω, η αφορμή...
|CreativeProtagon

Τζολί-Πιτ: Ο πόλεμος για το Chateau Miraval έφτασε στον… Πούτιν!

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 20:58

Σε «πόλεμο των Ρόουζ» εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί, για το οινοποιείο που είχαν από κοινού αποκτήσει στη νότια Γαλλία, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο οποίος έγινε εκεί.

Η εταιρεία «Νοuvel», την οποία ίδρυσε η 47χρονη ηθοποιός μήνυσε τον Μπραντ Πιτ, κατηγορώντας τον ότι υπεξαίρεσε σημαντικά ποσά από το μερίδιό της στην επιχείρηση, για δικό του όφελος, όπως για παράδειγμα για τα έξοδα της ανακατασκευής μιας πισίνας, η οποία κόστισε 869 χιλιάδες δολάρια. Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια του «Maleficient» διεκδικεί 217 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση αυτή, από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος «φρόντισε να εξασφαλίσει ότι η ίδια δεν θα έβλεπε ποτέ δεκάρα τσακιστή, από τα έσοδα του οινοποιείου», σύμφωνα πάντα με τη Τζολί. Οπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε η ίδια, ο Πιτ προσπάθησε κρυφά να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία από την συνιδιοκτησία τους, στο Chateau Miraval, σε εταιρείες που διατηρούν φιλικά του πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτησή της.

Παράλληλα, η Τζολί κατηγορεί τον 58χρονο ηθοποιό ότι ξεκίνησε μια «ύπουλη εκστρατεία» για να πάρει τον έλεγχο του οινοποιείου που αγόρασαν από κοινού, «σε αντίποινα για τις διαδικασίες του διαζυγίου και επιμέλειας των τεσσάρων από τα έξι παιδιά τους» (τα δύο έχουν ενηλικιωθεί). Σύμφωνα με την πλευρά της ηθοποιού, ο Πιτ ήθελε να διασφαλίσει ότι η Τζολί θα αναγκαζόταν να υπογράψει μια «ρήτρα σιωπής», προκειμένου να μην δώσει ποτέ συνέντευξη στα μίντια, για τις συνθήκες και τις αιτίες, που οδήγησαν στο επεισοδιακό τέλος του γάμου τους, το 2016. Οι εκπρόσωποι του ηθοποιού δεν έδωσαν καμία απάντηση στους Times του Λονδίνου, όταν χθες βράδυ, τους κάλεσαν για να μάθουν πώς ο ίδιος σκοπεύει, στο εξής, να χειριστεί το θέμα.

H αγωγή ασκήθηκε από την εταιρεία «Nouvel», την οποία ίδρυσε η ηθοποιός, προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο, το οποίο τελικά πούλησε, πρόσφατα, στον κολοσσιαίο όμιλο SPI Group. Ο συγκεκριμένος όμιλος παραγωγής ποτών έχει έδρα το Λουξεμβούργο, αλλά πλέον ελέγχεται από τον Βρετανό ρωσικής καταγωγής, δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ. Οδηγώντας την κόντρα στα άκρα, ο Πιτ ισχυρίζεται ότι δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί με έναν «σύμμαχο του προέδρου Πούτιν».

Η διένεξη, για το φημισμένο οινοποιείο έχει παρελθόν, καθώς ακόμα κι όταν η ηθοποιός είχε πoυλήσει το μερίδιό της στην SPI Group, ο 58χρονος ηθοποιός είχε αντίστοιχα και ο ίδιος μηνύσει την ηθοποιό, με την κατηγορία ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της από το Chateau Miraval, χωρίς ο ίδιος να είναι ενήμερος και να δώσει τη συγκατάθεσή του, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Η ηθοποιός απαντά ότι ο πρώην σύζυγός της ψεύδεται και πως τον είχε ενημερώσει, με γραπτή επιστολή.

Οι δικηγόροι του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού έχουν δηλώσει, στο παρελθόν, πως το Chateau Miraval, που αποτελείται από έναν αμπελώνα και μία βίλα στη νότια Γαλλία, «έχει γίνει το πάθος του» και έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές success story, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το ζεύγος πάντως, είχε αγοράσει τον αμπελώνα Chateau Miraval στην Προβηγκία, το 2008 έναντι του ποσού των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, η αξία του εκτιμάται στα 122 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News