338
Αναζητούνται δέκα χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης για να συμμετάσχουν το πρόγραμμα καταγραφής της ζωής και της υγείας του | shuttertstock

Θα δίνατε τα προσωπικά δεδομένα για το καλό της ανθρωπότητας;

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 14:07
Αναζητούνται δέκα χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης για να συμμετάσχουν το πρόγραμμα καταγραφής της ζωής και της υγείας του
|shuttertstock

Θα δίνατε τα προσωπικά δεδομένα για το καλό της ανθρωπότητας;

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 14:07

Ομαδα ειδικών με επικεφαλής τον Πολ Γκλίμτσερ, καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αναζητούν δέκα χιλιάδες εθελοντές που ζουν στην αμερικανική μητρόπολη για να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα «Human Project». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εθελοντές θα πρέπει για τα επόμενα 20 έτη να δεχτούν την συνεχή καταγραφή των προσωπικών τους δεδομένων σε κάθε τομέα. Από το πού πηγαίνουν, σε ποιον τηλεφωνούν και στέλνουν γραπτά μηνύματα, στην χρήση των πιστωτικών τους καρτών, την οικονομική τους κατάσταση, την πορεία των σπουδών τους, την επαγγελματική τους εξέλιξη, τις αλλαγές στην προσωπική τους ζωή ενώ θα κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικές εξετάσεις.

Αρχικά οι εθελοντές θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος, γενετικές εξετάσεις αλλά και τεστ νοημοσύνης. Θα τους δοθούν φορετά συστήματα καταγραφής της καθημερινής τους δραστηριότητας και κάθε τρία χρόνια θα περνούν από ιατρικούς ελέγχους.

 Οι δημιουργοί του Human Project έφτιαξαν και το εικονιζόμενο λογότυπο του προγράμματος
Οι δημιουργοί του Human Project έφτιαξαν και το εικονιζόμενο λογότυπο του προγράμματος

Εχουν γίνει στο παρελθόν αρκετές πολυετείς επιστημονικές έρευνες αλλά οι ερευνητές παρακολουθούσαν συγκεκριμένα ιατρικά ή άλλα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών. Είναι η πρώτη έρευνα που θα παρακολουθεί συνολικά την προσωπική, κοινωνική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάσταση τόσου μεγάλου αριθμού ανθρώπων μαζί με την πορεία της υγείας τους σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail στόχος των ερευνητών είναι να εντοπίσουν στοιχεία που να ρίχνουν φως σε μια σειρά από ασθένειες που ξεκινούν από το άσθμα και καταλήγουν στην νόσο του Αλτσχάιμερ. Ειδικότερα οι ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν το αν και πώς η καθημερινότητα και η ζωή ενός ανθρώπου αλληλεπιδρά με την υγεία και την συμπεριφορά του, τι είδους αλληλεπιδράσεις είναι αυτές και αν τελικά παίζουν ρόλο στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εθελοντών. Τα αρχεία θα είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από πολλά συστήματα ασφαλείας ενώ σε περίπτωση που δοθούν για ανάλυση δεδομένα των εθελοντών σε εξωτερικούς συνεργάτες του προγράμματος αυτοί θα λαμβάνουν ανώνυμα αρχεία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News