377
Μεταξύ άλλων, το σκάφος διαθέτει και βεράντα που αναπτύσσεται σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος, προσφέροντας στους επιβάτες μια εντυπωσιακή θέα της περιοχής στην οποία θα βρεθούν μετά την προσγείωση | Lufthansa Technik

Ενα ιπτάμενο… σούπερ γιοτ από τη Lufthansa

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 15:41
Μεταξύ άλλων, το σκάφος διαθέτει και βεράντα που αναπτύσσεται σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος, προσφέροντας στους επιβάτες μια εντυπωσιακή θέα της περιοχής στην οποία θα βρεθούν μετά την προσγείωση
|Lufthansa Technik

Ενα ιπτάμενο… σούπερ γιοτ από τη Lufthansa

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 15:41

H Lufthansa Technik είναι μια θυγατρική της Lufthansa, η οποία αποτελεί ομπρέλα για 32 άλλες εταιρείες, με συνολικά 25.000 εργαζομένους, που ασχολούνται με την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. Αλλά φαίνεται ότι δεν κάνει μόνο τεχνική υποστήριξη· παίζει με τα ονειρα των πολύ πλουσίων.

Η ιστοσελίδα Robb Report παρουσιάζει ένα αεροσκάφος που σχεδίασε η Lufthansa Technik, το οποίο απευθύνεται σε VIP πελάτες της: ονομάζεται «Explorer» και είναι ένα Airbus 330, σχεδιασμένο στο εσωτερικό του έτσι ώστε ο κάτοχός του να μπορεί να μετακινείται με αυτό σε όλο τον κόσμο, είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής, και να μη χρειάζεται να το εγκαταλείψει, αλλά να το χρησιμοποιεί ως βάση του. Η καμπίνα του αεροσκάφους έχει σχεδιαστεί στη λογική των σούπερ γιοτ ώστε να παρέχει μια άνετη, πολυτελή πτήση, αλλά, επιπλέον, και τη δυνατότητα διαμονής στους χώρους του, αν οι επιβάτες αποφασίσουν να μείνουν εκεί κατά την επίσκεψή τους σε ένα προορισμό.

Η καμπίνα διαθέτει ευρύχωρα υπνοδωμάτια, χώρο εργασίας, τραπεζαρία, σαλόνι και μπαρ, αλλά είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και άλλους χώρους, όπως γυμναστήριο, αίθουσα διασκέδασης κ.ά. Η τραπεζαρία, για παράδειγμα, διαθέτει ηχητικά συστήματα, ώστε να μετατραπεί σε μια μίνι ντισκοτέκ. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη ώστε να μπορεί να μετατραπεί κάποιος χώρος της καμπίνας σε χώρο νοσηλείας. Αν ο κάτοχος του σκάφους θέλει να πάρει μαζί του το αυτοκίνητό του ή κάποιο άλλο όχημα, θα μπορεί να το κάνει, αφού έχει προβλεφθεί η δημιουργία χώρων γκαράζ.

Οταν το σκάφος προσγειωθεί, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την (όποια) θέα από μια βεράντα

Το σκάφος διαθέτει επίσης μια βεράντα που αναπτύσσεται σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος, προσφέροντας στους επιβάτες μια εντυπωσιακή θέα της περιοχής στην οποία βρίσκονται όταν έχουν προσγειωθεί.

Τα σχέδια του Explorer που παρουσίασε η Lufthansa Technik επιτρέπουν την παρουσία και φιλοξενία 12 επιβατών, αλλά μπορεί να γίνει αναδιαμόρφωση του χώρου ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό συνολικά 47 άτομα. Οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν με την Diehl Aerospace για να δημιουργήσουν ένα προηγμένο σύστημα προβολής. Το σύστημα αυτό προβάλλει σε όλη την έκταση των τοιχωμάτων του σκάφους όποια εικόνα επιθυμούν οι επιβάτες, είτε αυτή είναι ο γαλανός ουρανός είτε ο βραδινός έναστρος ουρανός είτε οτιδήποτε άλλο επιθυμούν να βλέπουν, αναλόγως της διάθεσής τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News