2484
| CreativeProtagon

Τα τετράποδα – εκατομμυριούχοι

|CreativeProtagon

Τα τετράποδα – εκατομμυριούχοι

Αν καταφέρεις να γίνεις πετυχημένος influencer, τα λεφτά βγαίνουν με τη σέσουλα, είτε έχεις δύο πόδια είτε τέσσερα, είτε περισσότερα. Σας φαίνεται περίεργο να διαθέτει ένα ζώο συντροφιάς περιουσία; Κι όμως, στον θαυμαστό κόσμο των κοινωνικών δικτύων και του influencing, γίνεται.

H ιστοσελίδα «All about cats» δημιούργησε μια λίστα με τα πλουσιότερα τετράποδα του κόσμου. Είναι κυρίως γάτες και σκύλοι, και το καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη και με μπόλικους ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα, όπως και εξωφρενικά πολλά μηδενικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κάποια από αυτά τα κατοικίδια χρωστάνε την τεράστια περιουσία τους στο διαδικτυακό προφίλ τους και στην επιρροή που ασκεί, κάποια άλλα είχαν την τύχη να υιοθετηθούν από πάμπλουτους κηδεμόνες, οι οποίοι τα συμπεριέλαβαν στη διαθήκη τους. Κάποια επιτελούν φιλανθρωπικό έργο, με τα εκατομμύρια που κερδίζουν, και κάποια άλλα απλώς πλουτίζουν για να χαρούν τα κέρδη –ποιοι άλλοι;– οι ιδιοκτήτες τους.

Η λίστα περιλαμβάνει τα πενήντα πιο πλούσια ζώα του κόσμου. Και παρακάτω, θα συναντήσουμε τα έξι πρώτα.

Θυμάστε τη Σουπέτ; Αν κάτι σας θυμίζει το όνομα, αυτή ήταν η γάτα που λάτρευε ο μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ, στην οποία άφησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της περιουσίας του, όταν πέθανε το 2019. Τη γλυκιά Σουπέτ βρίσκουμε στη θέση έξι της λίστας, και τώρα είναι πιο πλούσια από όσο την άφησε ο Λάγκερφελντ, μιας και ο ινσταγκραμικός λογαριασμός της μετράει 111.000 ακολούθους και η φήμη της τής φέρνει δουλειές που χρυσοπληρώνονται. Για παράδειγμα, όταν το 2015 πόζαρε για ένα διαφημιστικό ημερολόγιο αυτοκινήτου, την πλήρωσαν κοντά στα τρία εκατομμύρια δολάρια. Οσο για την περιουσία της τώρα, αποτιμάται στα 13 εκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, το τοπ μόντελ Σουπέτ δεν σηκώνεται από το κρεβάτι για λιγότερο από ένα εκατομμύριο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupetteofficiel)

 

Ο Τζιφπόμ, πάλι, σηκώνεται από το κρεβάτι για πολύ περισσότερα. Το μικρό και χαριτωμένο Πομεράνιαν ανταγωνίζεται σε ακολούθους μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ. Ενα θα σας πω, ο Τζιφπόμ έχει 20 εκατομμύρια ακολούθους στο Τικ Τοκ! Εχει κερδίσει και δύο βραβεία Γκίνες, έχει και βιβλίο δικό του και έναν λογαριασμό στην τράπεζα, που μετράει 25 εκατομμύρια. Είναι λογικό, λοιπόν, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by j i f f p o m (@jiffpom)

Η επόμενη θέση ανήκει σε μια τετράποδη παρέα. Είναι τα σκυλιά της Οπρα Γουίνφρεϊ, τα οποία έχει σαν παιδιά της. Τριγυρνούν στην τεράστια έπαυλη της διάσημης μαμάς τους και μάλλον καλοπερνούν. Και θα συνεχίσουν να καλοπερνούν, ακόμα κι όταν εκείνη δεν θα είναι πια μαζί τους, γιατί θα τους αφήσει κληρονομιά 30 ολόκληρα δολάρια. Αν δεν αποχαιρετήσουν, βέβαια, πρώτα τον μάταιο τούτο κόσμο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται μια γάτα με όνομα και επίθετο. Λέγεται Ολίβια Μπένσον και η περιουσία της αγγίζει τα 97 εκατομμύρια δολάρια, αν και έχει μόλις 360 ακολούθους στο Instagram. Εχει όμως την Τέιλορ Σουίφτ κηδεμόνα της, κι αυτό αρκεί για να την προτιμούν οι ατζέντηδες σε πάσης φύσεως διαφημιστικά, βιντεοκλίπ και φωτογραφίσεις.

Λίγο πριν από την κορυφή, η Νάλα απολαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας και τα 100 εκατομμύρια της περιουσίας της. Η οποία προήλθε από τις επιχειρήσεις της. Η γάτα Νάλα έχει εταιρεία με γατοτροφές, αλλά κάνει και καμιά διαφήμιση πού και πού. Η ιστορία της είναι μάλλον συγκινητική, μιας και υιοθετήθηκε από καταφύγιο ζώων και βρέθηκε από τα χαμηλά στα ψηλά, στην κυριολεξία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Φτάσαμε στο νούμερο ένα κι εδώ θα βρούμε να στρογγυλοκάθεται περήφανα ένας γερμανικός ποιμενικός, ο Γκάνθερ. Το ποσό που εκπροσωπεί; Κρατηθείτε, γιατί μιλάμε για 500 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι καθόλου διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα, απλώς υπήρξε ο βασικός κληρονόμος μιας ζάμπλουτης κόμισσας. Λεφτά, βίλες, μέχρι και ιδιωτικά τζετ έχει στην κατοχή του ο Γκάνθερ. Το καλό είναι, βέβαια, ότι ο οργανισμός που διαχειρίζεται την κληρονομιά του έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο αδέσποτων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Günther rescue dog (@gunther__vi)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News