496
Η οικογενειακή επιχείρηση Χαλβατζή στη Σκύδρα της Πέλλας μεταποιεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά | Αγρόκηπος Χαλβατζή

«Αγρόκηπος Χαλβατζή»: καινοτομία στα λαχανικά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 16:44
Η οικογενειακή επιχείρηση Χαλβατζή στη Σκύδρα της Πέλλας μεταποιεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά
|Αγρόκηπος Χαλβατζή

«Αγρόκηπος Χαλβατζή»: καινοτομία στα λαχανικά

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 16:44

Smoothie παντζαριού, λαχανικά στον ατμό, μαρμελάδες με 100% φρούτα, γλυκά κουταλιού, έτοιμα φαγητά, παραδοσιακά τουρσιά, φρουτοσαλάτες, χαλβάς και κομπόστες είναι τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης «Αγρόκηπος Χαλβατζή».

Τα καινοτόμα προϊόντα της τα απολαμβάνουν εδώ κι ένα χρόνο οι τουρίστες – πελάτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης Hotel Brain Capital A.E. «Τα έτοιμα προϊόντα “Αγρόκηπος Χαλβατζής” που φτάνουν στο τραπέζι σας είναι εγγυημένα υγιεινά και αγνά, φροντισμένα από τον αγρό και το σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν, στο ράφι του σούπερ μάρκετ», επισημαίνει ο Βασίλης Χαλβατζής και προσθέτει ότι «για να το εξασφαλίσει αυτό η εταιρία προχώρησε στην καθετοποίηση της παραγωγής. Συνεργαζόμαστε με ομάδα αγροτών, που ιαρκώς μεγαλώνει. Ετησίως, καλλιεργούν πάνω από 1.000 στρέμματα. Πρόκειται για “συμβολαιακή” παραγωγή. Ο σπόρος, ο γεωπόνος, η επίβλεψη, δηλαδή τα πάντα περνούν από την εταιρεία μας». Το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται στη Σκύδρα της Πέλλας και οι προμηθευτές της στα βορειότερα μέρη του νομού, καθώς και σε όλο το νομό Ημαθίας.

 

Με όραμα την περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς: «Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Χαλβατζής.

Στην εταιρεία εγκρίνεται κεφάλαιο κίνησης ειδικού σκοπού προκειμένου να αγοράσει την πρώτη ύλη από τους αγρότες, όταν του παραδώσουν την παραγωγή τους, ενώ το κυριότερο είναι ότι μέσω της Συμβολαιακής απελευθερώνει κεφάλαια που προωθεί στην ανάπτυξη, τα οποία μπορεί να αφορούν από τη βελτίωση της ποιότητας της πρώτης ύλης στα πλαίσια καθετοποίησης της παραγωγής και την ελαχιστοποίηση του διαχειριστικού κόστους, μέχρι την ανάδειξη νέων προϊόντων, που πληρούν τις προϋποθέσεις της υγιεινής διατροφής, και αναζητά ο σύγχρονος καταναλωτής.

Παράλληλα ενισχύει την εξαγωγική δραστηριότητά της: «Η βελτίωση της διείσδυσης στην αμερικανική αγορά είναι ακόμα ένα βήμα. Ξεκινήσαμε προ διετίας και συνεχίζουμε να μπαίνουμε σε αλυσίδες. «Σήμερα το 8% του τζίρου μας είναι προϊόντα που φθάνουν στην Αμερική», σημειώνει ο κ. Χαλβατζής.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εντάχθηκε και στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής, το οποίο συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς των εγχώρια παραγόμενων πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων. Την ευρεία γκάμα προϊόντων της εταιρίας «Αγρόκηπος Χαλβατζή» βρίσκουν οι επισκέπτες – τουρίστες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Hotel Brain Capital A.E και με αυτόν τον τρόπο γίνονται γνωστά και αναγνωρίσιμα στους επισκέπτες – καταναλωτές του ξενοδοχείου, οι οποίοι  θα μπορούν να τα αναζητούν, είτε στην τοπική αγορά, είτε στις αγορές  της χώρας τους.

Λαχανικά στον ατμό, μαρμελάδες με 100% φρούτα, γλυκά κουταλιού, έτοιμα φαγητά, παραδοσιακά τουρσιά, φρουτοσαλάτες, χαλβάς και κομπόστες είναι τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης που διαθέτει τα labels Αγρόκηπος Χαλβατζή, Μακεδονική, Οικογένεια Χαλβατζή, Αιγαίο και Top Fruit. Τέλος, η σειρά λαχανικών στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» είναι μια επαναστατική αντιπρόταση στην κατηγορία  του φρέσκου προϊόντος, καθώς παντρεύει τη φρεσκάδα του νωπού με την ευκολία στη χρήση, την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας του συσκευασμένου προϊόντος.