287
Ο Ελον Μασκ έδωσε στην δημοσιότητα μέσω του Twitter νέες φωτογραφίες του Starship | SpaceX

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε το Αστρόπλοιό του

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2019, 00:10
Ο Ελον Μασκ έδωσε στην δημοσιότητα μέσω του Twitter νέες φωτογραφίες του Starship
|SpaceX

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε το Αστρόπλοιό του

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2019, 00:10

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της διαστημικής του εταιρείας, της Space X, το διαστημόπλοιο με το οποίο η εταιρεία θα μεταφέρει επιβάτες στο Διάστημα και προορίζεται για τα πρώτα επανδρωμένα ταξίδια στον Αρη. Ο αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής παρουσίασε το ΜΚ1, ένα πρωτότυπο του «Αστρόπλοιου» όπως έχει ονομάσει το διαστημόπλοιο ο Μασκ. Το σκάφος θα έχει ύψος 50 μέτρων και μαζί με τον πύραυλο που θα το μεταφέρει στο Διάστημα το ύψος θα αυξηθεί στα 118 μέτρα. Το Αστρόπλοιο θα μπορεί να μεταφέρει έως 100 ανθρώπους και μεγάλο φορτίο. Θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά και ένα νέο είδος αλουμινίου που θα είναι πολύ πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian το Αστρόπλοιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μέσα στο επόμενο δίμηνο και σύμφωνα με τον σχεδιασμό το σκάφος θα πετάξει σε ύψος περίπου 20 χλμ. και θα επιστρέψει στη Γη. Αν η δοκιμή είναι πετυχημένη τότε σε έξι μήνες θα κάνει το πρώτο του ταξίδι έξω από την Γη και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Αν και εκεί όλα πάνε καλά τότε το 2020 θα ξεκινήσουν οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές με πληρώματα αστροναυτών.

Το πρωτότυπο του «Αστρόπλοιου» στις εγκαταστάσεις της διαστημικής εταιρείας Space X

Αν και εκεί όλα κυλήσουν ομαλά τότε το 2023 η Space X θα αρχίσει να στέλνει τουρίστες στο Διάστημα με τις πρώτες πτήσεις να γίνονται στην Σελήνη. Μεγάλος στόχος της Space X είναι να οργανώσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη στην οποία ο Ελον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει ακόμη και αν οι πιθανότητες να μην επιστρέψει ποτέ στην Γη θα είναι μεγάλες.