220
Ο Σάμιουελ Τζάκσον στην πρεμιέρα της ταινίας Spider Man, τον Ιούνιο, στο Λος Αντζελες | REUTERS/Danny Moloshok

Amazon: H Alexa θα μιλά – και θα βρίζει – με τη φωνή του Σάμιουελ Τζάκσον

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 13:24
Ο Σάμιουελ Τζάκσον στην πρεμιέρα της ταινίας Spider Man, τον Ιούνιο, στο Λος Αντζελες
|REUTERS/Danny Moloshok

Amazon: H Alexa θα μιλά – και θα βρίζει – με τη φωνή του Σάμιουελ Τζάκσον

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 13:24

Την χαρακτηριστική βαρύτονη φωνή του Σάμιουελ Τζάκσον θα μπορούν να ακούν σύντομα όσοι πληρώνουν για τις υπηρεσίες της Alexa, της εικονικής προσωπικής βοηθού της Amazon.

Οι χρήστες θα ακούν οδηγίες με τη φωνή του διάσημου ηθοποιού, διανθισμένες μάλιστα με διάφορες… βρισιές, μια που ο σταρ είναι γνωστό πως δεν… αυτολογοκρίνεται όταν μιλάει.

Οι χρήστες πάντως, θα μπορούν να επιλέξουν την εκδοχή χωρίς τις βρισιές, κατάλληλη για οικογένειες. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι το να ακούς τον Τζάκσον να μιλάει «ελεύθερα» είναι απολαυστικό, και μάλιστα με αυτή τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή.

Αρκεί να θυμηθούμε διάσημες σκηνές από το Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο, όπως αυτή που λέει τα λόγια του προφήτη Ιεζεκιήλ πριν εκτελέσει το θύμα του, για να πάρουμε μία ιδέα του πώς θα είναι να τον έχουν στο σαλόνι τους οι συνδρομητές της Alexa. «Μου ζητούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να επαναλάβω αυτή τη σκηνή, όπου και αν βρεθώ», λέει ο ηθοποιός.

Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, η Amazon, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα με φωνές ηθοποιών στην Alexa, δεν θα είναι προηχογραφημένες οι οδηγίες, αλλά θα προσαρμόζονται στη στιγμή και τις ανάγκες του χρήστη, χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που θα μάθει τους ήχους της φωνής του και θα τους μιμείται στην εντέλεια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το 2020 θα προστεθούν φωνές και άλλων διασημοτήτων στο ρεπερτόριο της Alexa.