499
Μερικά άξια προσοχής στιγμιότυπα από τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν | CreativeProtagon/CBS

Μέγκαν και Χάρι στην Οπρα: Τι έδειξε η γλώσσα του σώματoς

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 16:10
Μερικά άξια προσοχής στιγμιότυπα από τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν
|CreativeProtagon/CBS

Μέγκαν και Χάρι στην Οπρα: Τι έδειξε η γλώσσα του σώματoς

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 16:10

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν τα καταφέρνουν πάντα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Τείνουν να κλείνονται στον εαυτό τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη συγκίνηση.

Ο Λουκ Μιντζ, λοιπόν, παρακολούθησε με ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν με την Οπρα Γουίνφρεϊ. Ο βρετανός συμπεριφορικός ψυχολόγος ειδικεύεται στις σχέσεις και κάνει ψυχολογικές αξιολογήσεις σε διαγωνιζόμενους που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά προγράμματα στην πατρίδα του, από το «Big Brother» έως το «Love in the Countryside». Δουλειά του είναι να παρατηρεί την ανθρώπινη συμπεριφορά στην οθόνη και να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές για να μάθει τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια ενός ατόμου, όπως εξηγεί ο ίδιος στην Telegraph.

Ο βρετανός ψυχολόγος παρατήρησε ότι ο Χάρι ένιωθε σαφώς άβολα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ειδικά όταν η Γουίνφρεϊ τον ρωτούσε για φυλετικά ζητήματα. Φάνηκε αναστατωμένος, έριξε το βλέμμα στο έδαφος και έπαιζε με τη βέρα του (ο πατέρας του, πρίγκιπας της Ουαλίας, κάνει το ίδιο πράγμα όταν αισθάνεται ανήσυχος). Ο Χάρι προέρχεται από ένα περιβάλλον στο οποίο δεν αναμένεται να αποκαλύπτει κανείς τις μύχιες σκέψεις και τα μυστικά του σε μια εκπομπή με τόσο μεγάλη ακροαματικότητα. Η δυσφορία του, λοιπόν, δεν προκαλεί έκπληξη.

Ο Μιντζ γράφει ότι εντυπωσιάστηκε πολύ από το πόσο κοντά φαινόταν το ζευγάρι: στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης κρατιόντουσαν σφιχτά από τα χέρια. Παρουσίασαν ένα ενιαίο μέτωπο, κοιτάζοντας επανειλημμένα ο ένας το άλλο για επιβεβαίωση. Τελείωναν ο ένας τις προτάσεις του άλλου, ειδικά όταν ο Χάρι δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει κάποια θέματα, αναλάμβανε η Μέγκαν να το κάνει.

Σε ένα σημείο, η Μέγκαν είπε: «Ο Χάρι… πήρε μια απόφαση που έσωσε τη ζωή μου και μας έσωσε όλους. Αλλά πρέπει να θέλεις να σωθείς». Αυτά τα λόγια για τη σωτηρία προέρχονται από τη γλώσσα της θεραπείας και της φροντίδας του εαυτού. Οι Σάσεξ είχαν και οι δύο δύσκολα παιδικά χρόνια. Και φαίνεται ότι μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, με τρόπο που λίγοι από τους φίλους ή τους συνομηλίκους τους είναι σε θέση να το κάνουν.

Ο Γουίλιαμ, ο Χάρι και πίσω τους οι σύζυγοί τους Κάθριν και Μέγκαν. Η σχέση τους έχει παγώσει, αλλά η πόρτα ανάμεσά τους δεν έχει κλείσει εντελώς

Μιλώντας για τον αδελφό του, ο Χάρι είπε: «Λατρεύω τον Γουίλιαμ. Έχουμε περάσει μαζί από την κόλαση και έχουμε κοινές εμπειρίες, αλλά έχουμε πάρει διαφορετικούς δρόμους. Η σχέση θέλει τον χώρο της αυτή τη στιγμή». Η χρήση αυτής της ενδιαφέρουσας και περίεργης λέξης («χώρος», «space») είναι και πάλι το είδος της φράσης που ακούγεται σε θεραπικές συνεδρίες. Είναι ένας μαλακός, καλιφορνέζικος τρόπος για να παγώσεις μια σχέση, χωρίς να κλείσεις εντελώς την πόρτα.

Ο δούκας του Σάσεξ είπε επίσης πολλές φορές ότι ένιωθε «παγιδευμένος» στη βασιλική οικογένεια. Είναι ένας ενδιαφέρων όρος, που υποδηλώνει αισθήματα ασφυξίας από την πλευρά του Χάρι. Αισθάνεται σαφώς εγκλωβισμένος από τις συμβάσεις και τις παραδόσεις του θεσμού μέσα στον οποίο γεννήθηκε. Τώρα, έχει την εντύπωση ότι δραπέτευσε, γράφει ο Λουκ Μιντζ στην Telegraph. Και ο νοών νοείτω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News