402
Grape, free press για το κρασί με εντυπωσιακό σχεδιασμό |

Grape, όλα όσα θέλετε να μάθετε για το κρασί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 19:25
Grape, free press για το κρασί με εντυπωσιακό σχεδιασμό
|

Grape, όλα όσα θέλετε να μάθετε για το κρασί

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 19:25

Η ιδέα για το Grape γεννήθηκε ένα απόγευμα καλοκαιριού στη Τζια, ενώ η Θάλεια Καρτάλη και η Πηνελόπη Κατσάτου απολάμβαναν ένα παγωμένο λευκό κρασί «ξεφυλλίζοντας, σε στιγμές χαλάρωσης, ξένα περιοδικά με αντικείμενο το κρασί», όπως αποκαλύπτουν οι δύο δημοσιογράφοι στο editorial του πρώτου τεύχους του καλαίσθητου περιοδικού τους.

«Σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε πολύ να μοιραστούμε και με άλλους την κοινή μας αγάπη», γράφουν. Η δημοσιογραφική εμπειρία τους, λοιπόν, τις οδήγησε στη δημιουργία ενός free press με αποκλειστικό αντικείμενο το κρασί και με στόχο να φέρουν μαζί «ανθρώπους που είτε διαθέτουν βαθιά γνώση του αντικειμένου είτε τώρα αρχίζουν να μυούνται στον μαγικό του κόσμο».

Η έκδοση του περιοδικού ακολουθεί τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Το πρώτο Grape κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016 και ήδη κυκλοφορεί το 10ο τεύχος για το καλοκαίρι 2018. Διανέμεται σε επιλεγμένα σημεία, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο, όλα τα τεύχη όμως υπάρχουν και online, μπορεί κανείς να τα διαβάσει στην ιστοσελίδα www.grapemag.gr.

Είναι ένα δίγλωσσο free press (κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά) που εντυπωσιάζει με την αισθητική του, τον σχεδιασμό, την ποιότητα του χαρτιού, τις διαστάσεις και βέβαια με τα εξαιρετικά του εξώφυλλα (θαυμάστε τα όλα μαζί στην ιστοσελίδα). Κυρίως, όμως, εντυπωσιάζει με την επιλογή των θεμάτων του.

Κοσμοπολίτικο και γεμάτο με ιστορίες για το κρασί, τις οποίες αφηγούνται άνθρωποι που το αγαπούν και το γνωρίζουν πολύ καλά, το Grape αναδεικνύει τους αμπελώνες της χώρας μας, τα ελληνικά οινοποιεία και τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους σε αυτά και βέβαια τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά, όμως επίσης, ταξιδεύει τους αναγνώστες του πολύ πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τους οδηγεί όπου υπάρχουν αμπέλια, οινοποιεία, αγορές κρασιού και γενικά οινικός πολιτισμός, δημοσιεύει παρουσιάσεις εκλεκτών προϊόντων και συνεντεύξεις ανθρώπων, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με το κρασί, σκιαγραφεί ελληνικές και ξένες ποικιλίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέρει ενημέρωση για αξεσουάρ, δίνει οδηγίες σερβιρίσματος, συνταγές, food & wine pairing, και πολλά άλλα θέματα συναρπαστικά για τους οινόφιλους.

Οι σελίδες του διαπνέονται από φρεσκάδα, ενημερώνουν για παλιές συνήθειες και νέες τάσεις ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν τον αναγνώστη. Τέλος, οι πληροφορίες έχουν την εγκυρότητα των υπογραφών κορυφαίων επαγγελματιών από το χώρο του κρασιού καθώς ελέγχονται από αυτούς.

Σύμβουλος έκδοσης είναι ο πιστοποιημένος εκπαιδευτικός οργανισμός WSPC, που λειτουργεί στην Ελλάδα σε αποκλειστική συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς Wine & Spirit Education Trust (WSET) και Court of Master Sommeliers (MS) οι οποίοι εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ επικεφαλής των συνεργατών του περιοδικού είναι ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News