320
Τα drones πάντα έχουν τις καλύτερες λήψεις από ψηλά |

Η πρόκληση για την ωραιότερη φωτογραφία της Γης

Τα drones πάντα έχουν τις καλύτερες λήψεις από ψηλά
|

Η πρόκληση για την ωραιότερη φωτογραφία της Γης

Πίσω από την πρόκληση βρίσκεται η γνωστή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Land Rover, η οποία, σε συνεργασία με τη βρετανική Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία, προσκαλεί τον κόσμο να βγει έξω με μία κάμερα στο χέρι. Εντάξει, όπου είναι δυνατό εν μέσω κορονοϊού. Όπως λέει η ίδια, «το Earth Photo είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που έχει στόχο να προωθήσει περιβαλλοντικά ζητήματα και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν το περιβάλλον».

Η συνεργασία μεταξύ Land και Royal Geographical Society κρατάει χρόνια. Η πρώτη συνηθίζει να παρέχει τα αυτοκίνητά της στη δεύτερη ως ένα εργαλείο εξερεύνησης σε δύσκολα εδάφη και κακοτράχαλα μονοπάτια. Αλλωστε τα Land, αυτοί οι τετράγωνοι, κουραστικοί μεν, ικανότατοι δε, μαχητές της λάσπης έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα σε Αμαζόνιους και άγνωστες διαδρομές εκεί όπου τελειώνει ο δρόμος. Μην κοιτάτε που τα ομόσταυλα Range Rover σπάνια βλέπουν λάσπη, καθώς συνήθως εξαντλούνται σε ματαιόδοξα πηγαινέλα στης πόλης τα στενά.

Τεσπά, το θέμα είναι η Γη, οι ωραίες εικόνες, η διάδοση ενός θετικού μηνύματος και η προσπάθεια όλων να πάρουμε μερικές υγιείς, οπτικές τζούρες αυτού του πλανήτη. Μάλλον βοηθά και το τάιμινγκ. Ολοι με ένα κινητό στο χέρι, διπλή, τριπλή κάμερα, αναλύσεις που ανταγωνίζονται τις κλασικές κάμερες, και, σύμφωνα με έναν πρόσφατο, αναλυτικό υπολογισμό, ζούμε τη χρονιά της ψηφιακής φωτογραφίας. Αν αναρωτιέστε πόσες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2020, η απάντηση είναι περίπου 1.436.300.000.000. Κάποιες 1,4 τρισ., αν υπάρχει μπέρδεμα με τα μηδενικά. Να το κάνουμε πιο απλό; Αν κλικάραμε μία φωτογραφία για κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας, θα χρειαζόμασταν 45.444 χρόνια για να ‘χαμε φωτογραφίσει όσες εικόνες τραβήχτηκαν πέρυσι. Και μάλλον θα καταλήγαμε με μία σοβαρά κουρασμένη άρθρωση στο δάχτυλο.

Το infographic των φωτογραφιών. Τραβώντας ανελέητα εικόνες

Για τον εν λόγω διαγωνισμό μάλλον δεν θα χρειαστεί η παραπάνω υπερκόπωση. Αρκεί το σωστό κλικ, το σωστό μέρος, μπορεί και μια λήψη από ψηλά. Μπορεί να είναι η δική σας. Συμμετοχές εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News