381
Πώς να βυσσοδομήσεις σε ένα σοβαρό αυτοκίνητο. Ένα μάθημα τερματισμένου κιτς διά χειρός κάγκουρα. |

Πότε ο κάγκουρας θα γίνει είδος υπό εξαφάνιση;

Πώς να βυσσοδομήσεις σε ένα σοβαρό αυτοκίνητο. Ένα μάθημα τερματισμένου κιτς διά χειρός κάγκουρα.
|

Πότε ο κάγκουρας θα γίνει είδος υπό εξαφάνιση;

Στο ζωικό βασίλειο των δρόμων ο κάγκουρας ανθεί. Είναι ο τύπος που συχνά θα δεις με ένα αρκετά γρήγορο, συνήθως παλιό, αυτοκίνητο, στο οποίο έχει βυσσοδομήσει βάναυσα. Κατ’ αρχάς, αισθητικά. Πολυεστερικά φουσκώματα, σπόιλερ που τύφλα να ‘χουν τα Ραφάλ, βλαχομπαρόκ ζάντες –πολλοί βάζουν και σπίνερ στους τροχούς, σαν κι αυτά που πρωτοεμφανίστηκαν στις χλιδάτες λιμουζίνες των ράπερ στο West Coast.

Το πακέτο συνοδεύουν προβολείς που τυφλώνουν τους απέναντι, συχνά χρωματιστές ράβδοι LED κάτω (ναι, κάτω) απ’ το αυτοκίνητο που φωτίζουν τον δρόμο, subwoofers που θα έκαναν τον B.B. King και τα ωραία του μπάσα να παραιτηθούν από τον κόσμο της μουσικής, έξτρα οργανάκια στην αριστερή κολόνα τύπου Έντερπράιζ και, φυσικά, εξάτμιση να τρομάζει στο πέρασμά της τα παιδιά. Εντάξει, όχι μόνο τα παιδιά. Όσο περισσότερους αναγκάζει διά της βίαιης παρουσίας του να τον προσέξουν, τόσο πιο ολοκληρωμένος νιώθει ο κάγκουρας.

Ίσως οι φιλήσυχοι οδηγοί της πόλης να νομίζουν πως ο κάγκουρας είναι ο νέος παύλα γκαζιάρης οδηγός. Όμως σας διαβεβαιώνω ότι ο κάγκουρας στη συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωπος-λεζάντα. Δεν έχει ιδέα από Πραγματική Οδήγηση (με σκόπιμα κεφαλαία), δεν έχει καν ακούσει για έξυπνη, σωστή οδήγηση, δεν ξέρει καν πού πέφτει το Ράλι των 1000 Λιμνών. Μπορεί και να μην έχει ακούσει το Ράλλυ Ακρόπολις. Εντάξει, δεν παίρνω όρκο. Κάπου στην Αθήνα θα βόσκει και η Ακρόπολη.

Ο κάγκουρας είναι παθολογία εν κινήσει. Μπορεί να κάνει ένα κάρο μετατροπές –συνήθως παράνομες– στο όχημα, να αναστατώνει στο πέρασμά του, να κάνει σφήνες εν είδει μαγκιάς ή να την πέφτει άκομψα σε γυναίκες-οδηγούς που, κατά τη διαστρεβλωμένη του αντίληψη, του κόβουν τη φόρα και δεν πάνε σπίτι να πλύνουν κάνα πιάτο. Όχι ότι το τελευταίο είναι αποκλειστικό ίδιον του κάγκουρα. Να τα λέμε κι αυτά.

Τέλος πάντων, μ’ αυτά και αυτά, χάρηκα που διάβασα ότι το υπ. Μεταφορών ετοιμάζει διάταξη που θα προβλέπει αυστηρές ποινές σε κάθε τέτοιου είδους μετατροπές και αλχημείες. Επιφυλάσσομαι για το πόσο εύκολο είναι όλο αυτό να ελεγχθεί στην πράξη –εδώ κυκλοφορούν ακόμη δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή– αλλά, έστω, είναι μία θετική κίνηση.

Μέχρι τότε ο κάγκουρας θα ανθεί. Όπως εκείνος ο τυπάκος, στον Λυκαβηττό, με το τουαλετί Saxo που δεν σεβόταν τουρίστες, θέα, ηρεμία της πόλης από ψηλά. True story.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News