297
Η Apple φαίνεται έτοιμη να τοποθετήσει το διάσημο λογότυπό της σε αυτοκίνητα που θα ενσωματώνουν πολλές επαναστατικές τεχνολογίες | Youtube

Apple: μπαταρίες και μυστικά για τα οχήματα του μέλλοντος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 09:35
Η Apple φαίνεται έτοιμη να τοποθετήσει το διάσημο λογότυπό της σε αυτοκίνητα που θα ενσωματώνουν πολλές επαναστατικές τεχνολογίες
|Youtube

Apple: μπαταρίες και μυστικά για τα οχήματα του μέλλοντος

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 09:35

Ηταν γνωστό ότι η Apple έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή αυτοκινήτων, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός αυτόνομου μοντέλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός γίγαντας έχει αναπτύξει μια σειρά από νέες τεχνολογίες που θέλει να χρησιμοποιήσει στα οχήματα που σχεδιάζει να κατασκευάσει.

Ολογραφικά συστήματα παροχής διαφόρων πληροφοριών που θα εμφανίζονται στο παρμπρίζ, νέας γενιάς συστήματα λέιζερ για την ασφαλή πλοήγηση του οχήματος και μια νέα τεχνολογία για τις αναρτήσεις του οχήματος είναι ανάμεσα στις καινοτομίες που έχει σπεύσει να κατοχυρώσει η Apple. Αν και η εταιρεία έχει ξεκινήσει δοκιμές με περίπου 60 αυτόνομα οχήματά της να κινούνται στους αμερικανικούς δρόμους, το όλο πρότζεκτ καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικότητας και σχεδόν τίποτε δεν διαρρέει γύρω από αυτό. Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι τα οχήματα αυτά θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Πριν από δύο εβδομάδες η αμερικανική εταιρεία QuantumScape ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές μιας νέας γενιάς μπαταριών (λιθίου – μετάλλων στερεάς κατάστασης) που μειώνουν δραστικά τον χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αυτονομία τους. Αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η Apple έχει κατασκευάσει μια νέα, επαναστατικής τεχνολογίας μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν απολύτως τίποτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της μπαταρίας, ούτε αν χρησιμοποιείται στα οχήματα της Apple που δοκιμάζονται αυτή την στιγμή. Από τις λιγοστές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, πάντως, η εταιρεία φέρεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό όχημα σε τρία χρόνια. Το αν θα είναι αυτόνομο, συμβατικό ή ίσως υβριδικό μένει να φανεί στην πράξη.

Βέβαια, η εταιρεία δεν θα μπορέσει να κρατήσει μυστική ως την τελευταία στιγμή την τεχνολογία των αυτοκινήτων της, αφού σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα διάφορα gadgets, τα αυτοκίνητα πρέπει να περάσουν από διάφορα στάδια εγκρίσεων για να πάρουν άδεια κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News