384
Η Γκουίνεθ Πάλτροου |

Γκουίνεθ Πάλτροου: «Πώς αντιμετώπισα την επιλόχειο κατάθλιψη»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 12:38
Η Γκουίνεθ Πάλτροου
|

Γκουίνεθ Πάλτροου: «Πώς αντιμετώπισα την επιλόχειο κατάθλιψη»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 12:38

Η «εναλλακτική» Γκουίνεθ, ξαναχτυπά! Από τότε που δημιούργησε το site Goop, με μερικά ακραία και ταυτόχρονα πανάκριβα προϊόντα αλλά και αμφιλεγόμενες εναλλακτικές προτάσεις τρόπου ζωής, η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει γίνει πολλές φορές στόχος αρνητικών σχολίων. Ωστόσο η 46χρονη ηθοποιός συνεχίζει να υπερασπίζεται με σθένος τις εναλλακτικές θεραπείες, κάτι που όπως αποκάλυψε, έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πριν, όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της, εξηγώντας πώς ξεπέρασε την επιλόχειο κατάθλιψη χωρίς να χρειαστεί να πάρει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Οπως αναφέρει το People, η Γκουίνεθ μίλησε ανοιχτά για τις ψυχολογικές δυσκολίες που βίωσε όταν, πριν από 12 χρόνια, γέννησε τον γιο της, Μόουζες, του οποίου πατέρας είναι ο Κρις Μάρτιν, τραγουδιστής των Coldplay.

View this post on Instagram

Fourteen years ago on the verge of a life changing morning… To all of us, biological, adoptive, foster, spiritual, communal, all the den mothers and grand mothers and great grandmothers and great great grandmothers, all the way back, happy Mother’s Day.

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

«Είχα επιλόχειο κατάθλιψη, όπως ξέρετε, μετά τη γέννηση του γιου μου. Ενας γιατρός προσπάθησε να με μυήσει στα αντικαταθλιπτικά και σκέφτηκα, αν τα χρειάζομαι, τότε ναι, θα ενδώσω. Για μερικούς ανθρώπους είναι σίγουρα σωτήρια», σχολίασε η ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως η ίδια επέλεξε να αναζητήσει εναλλακτικές θεραπείες.

«Σκέφτηκα, “Δεν θα ήταν καλύτερα να πάω για ψυχοθεραπεία, να ξεκινήσω ξανά να γυμνάζομαι, να σταματήσω την κατανάλωση αλκοόλ, κι απλώς να δώσω στον εαυτό μου λίγο χρόνο αναζωογόνησης και να κοιμάμαι περισσότερο; Ετσι ξέφυγα», σημείωσε η ηθοποιός.

Η Πάλτροου είχε μιλήσει ξανά τον Απρίλιο του 2018 για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά τη γέννηση του γιου της. «Ημουν σε κατάσταση σοκ επειδή ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμουν ένα άτομο που θα πάθαινε επιλόχειο κατάθλιψη. Ημουν σε τέτοια ευφορία μετά την πρώτη εγκυμοσύνη μου, όταν γεννήθηκε η Απλ (φωτογραφία των δύο τους επάνω), που υπέθεσα πως θα συμβεί ακριβώς το ίδιο με τον Μόουζες (φωτογραφία κάτω). Πέρασα όμως πολύ σκοτεινές στιγμές», αποκάλυψε τότε.

Οπως λέει, ο πρώην σύντροφός της, Κρις Μάρτιν, ήταν ο πρώτος που «διέγνωσε» τα σημάδια της κατάθλιψης πάνω της. «Περίπου στους τέσσερις μήνες, ο Κρις ήρθε και μου είπε, “Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν είναι εντάξει”, κι εγώ συνεχώς του έλεγα, “Όχι, όχι, είμαι μια χαρά”. Αλλά ο Κρις το κατάλαβε κι αυτό κατά κάποιο τρόπο ξεκαθάρισε το τοπίο», είχε πει παλιότερα η 46χρονη ηθοποιός.

«Πίστευα πως επιλόχειος κατάθλιψη σημαίνει να κλαις γοερά σε καθημερινή βάση και να μην μπορείς να φροντίσεις το ίδιο σου το παιδί. Αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά στάδια γι’ αυτό και θεωρώ πολύ σημαντικό να το συζητούν ανοιχτά οι γυναίκες, να μην το θεωρούν ταμπού και να μην το κρύβουν».