255
Η φωτογραφία των φιναλίστ για τα καλλιστεία «Miss India» έχουν ολόιδιο χρώμα δέρματος | Femina Miss India/Facebook

Γιατί όλες οι υποψήφιες «Μις Ινδία» είναι ίδιες;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 13:14
Η φωτογραφία των φιναλίστ για τα καλλιστεία «Miss India» έχουν ολόιδιο χρώμα δέρματος
|Femina Miss India/Facebook

Γιατί όλες οι υποψήφιες «Μις Ινδία» είναι ίδιες;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 13:14

Οπως παρατηρεί το BBC, πρόκειται για τον διαγωνισμό ομορφιάς που απογείωσε τη διεθνή καριέρα της σούπερ σταρ του Μπόλιγουντ – αλλά γνωστής και στο Χόλιγουντ- Πριγιάνκα Τσόπρα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι εφετινές φιναλίστ έχουν τόσο πλατιά χαμόγελα.

Τα καλλιστεία έχουν την φήμη ότι μπορούν να χτίσουν καριέρες από τη μια στιγμή στην άλλη, μετατρέποντας τις μοντέρνες Σταχτοπούτες σε πολλά υποσχόμενες πριγκίπισσες.

Αντί όμως να απολαμβάνουν την επιτυχία τους, οι εφετινές φιναλίστ, βρίσκονται ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι διοργανωτές έχουν εμμονή με το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Τι συνέβη λοιπόν; Εχουν επίτηδες επιλέξει γυναίκες με επιδερμίδα πιο ανοιχτή από τη μέση Ινδή; Ή έχει βάλει το… χεράκι του και το photoshop;

Η φωτογραφία με τα 30 πανομοιότυπα πορτρέτα των ισάριθμων υποψηφίων, δεν άργησε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν πρόκειται για το… ίδιο άτομο επί 30 φορές.

Η παντελής έλλειψη διαφορετικότητας υπογραμμίζει την εθνική εμμονή της Ινδίας για «όμορφο, ανοιχτόχρωμο δέρμα».

Οπως παρατηρεί το βρετανικό δημοσίευμα, η συγκεκριμένη εμμονή της Ινδίας είναι γνωστή και θεωρείται ως ένδειξη ανωτερότητας και ευγενέστερης καταγωγής, σε σύγκριση με το πιο σκούρο δέρμα.

Στο «χρηματιστήριο του γάμου», οι ανοιχτόχρωμες Ινδές, θεωρούνται πιο περιζήτητες νύφες.

Ακόμη και τα διαφημιστικά καλλυντικών, πολύ συχνά υπόσχονται στις Ινδές πιο ανοιχτό δέρμα, που θα τις οδηγήσει στο να βρουν την τέλεια δουλειά και τον ιδανικό σύζυγο. Τα καλλιστεία λοιπόν, έχοντας κάνει μία τόσο ομοιόμορφη επιλογή, δεν κάνουν τίποτα για να πατάξουν αυτό το επικίνδυνο και τόσο οπισθοδρομικό στερότυπο. Ισα-ίσα, κάνουν τα πάντα για να το διαιωνίσουν.