459
Μπρους Σπρίνγκστιν, ωραίος και ακμαίος λίγο πριν από τα 70 | EPA/ANDREAS GEBERT

Μπρους Σπρίνγκστιν: Υπάρχει ροκ μετά τα 70;

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 12:35
Μπρους Σπρίνγκστιν, ωραίος και ακμαίος λίγο πριν από τα 70
|EPA/ANDREAS GEBERT

Μπρους Σπρίνγκστιν: Υπάρχει ροκ μετά τα 70;

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 12:35

Ο Μπάρι Ιγκαν του Independent είχε τη μοναδική ευκαιρία και εξαιρετικό προνόμιο να βρεθεί μαζί με άλλους συναδέλφους του σε μία προακρόαση του νέου άλμπουμ του Μπρους Σπρίνγκστιν στο Δουβλίνο.

Το πολυαναμενόμενο «Western Stars», με ένα εντυπωσιακό άλογο να καλπάζει στο εξώφυλλο, κυκλοφορεί τον Ιούνιο. Και όπως μαρτυρούν οι πρώτες εντυπώσεις, το ταλέντο του Σπρίνγκστιν, δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει ποτέ.

Το εξώφυλλο του «Western Stars»

Ο Σπρίνγκστιν είναι αισίως 69 ετών. Στις 23 Σεπτεμβρίου θα κλείσει τα 70. Ενας ακούραστος ρόκερ με ψυχή εφήβου, που όμως δεν φοβήθηκε ποτέ ούτε τις ώριμες πλευρές του, ούτε να τα βάλει με το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

«Ο ποιητής από το Νιου Τζέρσεϊ, ο βασιλιάς της αυτο-αμφισβήτησης, έχει ταξιδέψει σε πολλά σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής ζωής του. Είναι ένας κάου μπόι του μεσονυκτίου που ψάχνει καταφύγιο στη σκοτεινή πλευρά της πόλης, έχοντας ακόμη πολλά μίλια να διανύσει» γράφει γλαφυρά το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν με την κιθάρα-προέκταση του χεριού του (EPA/WALTER BIERI)

Μέσα από τα 13 κομμάτια του νέου του άλμπουμ, αυτή η αναζήτηση παραμένει ενεργή. Και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα στο να θεωρηθεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δισκογραφικές δουλειές της καριέρας του. Εστιάζει περισσότερο στο ταλέντο του να ερμηνεύει.

Τα φωνητικά του εδώ, θυμίζουν εκείνα στο κυκλοθυμικό του αριστούργημα «Nebraska» του 1982.

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από το νέο άλμπουμ:

Οσο για την αυτοβιογραφία του «Born to Run» του 2016, εκεί υπάρχουν όλα όσα τον στοίχειωσαν, τον διαμόρφωσαν και τον διαφοροποίησαν από πολύ νεαρή ηλικία μέχρι σήμερα: ο ψυχρός και δεσποτικός του πατέρας, η μάχη του με τον πανικό και το άγχος, η κατάθλιψη και οι φοβίες, ο πόλεμος απέναντι στον πιο σκληρό του αντίπαλο, που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό.

«Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι» γράφει ο άνθρωπος το άλμπουμ του οποίου «Born in the USA» του 1984 πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα. «Δεν μπορούσα καν να έχω στύση. Δεν ένιωθα ικανός να κάνω ο,τιδήποτε. Το καθετί έφερνε κύματα τεράστιου άγχους, από τα οποία προσπαθούσα να γλιτώσω κάθε ώρα και λεπτό».

Το νέο του άλμπουμ είναι το 19ο της καριέρας του και το πρώτο μετά το επιτυχημένο «High hopes» του 2014. Σε συνέντευξή του στο Variety το 2017, o Μπρους είπε πως το «Western Stars» είναι το άλμπουμ ενός τραγουδιστή-τραγουδοποιού που «περίμενε υπομονετικά να βγει στο φως όλα αυτά τα χρόνια».

Και όπως το άλογο που φιγουράρει στο εξώφυλλο, ο Σπρίνγκστιν είναι γεννημένος να τρέχει και να δραπετεύει από ό,τι τον κρατάει πίσω, δέσμιο των παιδικών του φόβων και εφηβικών του φαντασμάτων.

Ακούστε το δεύτερο τραγούδι από το άλμπουμ:
Το νέο βίντεο του Σπρίνγκστιν από το Western Stars, που κυκλοφόρησε στις 30 Μαΐου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...