325
Αυτά είναι τα σπίτια που κατασκευάζει ο εκτυπωτής στην κοινότητα του Μεξικού για να στεγάσει τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής | ICON

Εκτυπωτής 3D χτίζει ολόκληρο χωριό

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 21:03
Αυτά είναι τα σπίτια που κατασκευάζει ο εκτυπωτής στην κοινότητα του Μεξικού για να στεγάσει τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής
|ICON

Εκτυπωτής 3D χτίζει ολόκληρο χωριό

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 21:03

Ένα τεράστιος τρισδιάστατος εκτυπωτής έχει εγκατασταθεί σε περιοχή της επαρχίας Ταμπάσκο στο Μεξικό. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται πάνω σε ένα σεισμικό ρήγμα και παράλληλα αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα πλημμυρών. Εκεί ζουν πολύ φτωχές οικογένειες το εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τα 3 δολάρια την ημέρα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτιάξει αυτοσχέδιες κατοικίες με ό,τι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα στην περιοχή και φυσικά πρόκειται για πρόχειρα καταλύματα και όχι για σπίτια στα οποία μπορούν να ζουν οικογένειες με παιδιά.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN η μη κερδοσκοπική οργάνωση New Story που βοηθά οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στέγασης αποφάσισε να αναλάβει δράση. Η οργάνωση αυτή έχει χτίσει περίπου 2,5 χιλιάδες σπίτια στην Νότια Αμερική και το Μεξικό. Τα στελέχη της σκέφτηκαν αυτή την φορά να μην χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής κατοικιών αλλά να κάνουν χρήση της πιο hi-tech οικοδομικής μεθόδου που υπάρχει στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια εκτυπωτές 3D κατασκευάζουν διαφόρων ειδών οικήματα.

Η New Story συνεργάστηκε με την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία ICON η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης και έστειλαν στην περιοχή το Vulcan II. Πρόκειται για ένα εκτυπωτή που μπορεί να κατασκευάζει ταυτόχρονα δύο κατοικίες σε διάστημα λίγων 24ωρων ή κάποιες φορές και εντός 24ων ωρών!

Ο Vulcan II έχει ξεκινήσει την κατασκευή 50 κατοικιών μοντέρνου σχεδιασμού που θα διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, μπάνιο και κουζίνα. Τα σπίτια αυτά θα είναι αντισεισμικά αλλά και με συστήματα προστασίας από τις πλημμύρες.

Αποφασίστηκε ότι τα σπίτια δεν θα δοθούν δωρεάν στους κατοίκους αλλά με ένα πολύ χαμηλό τίμημα ύψους 20%-30% του εισοδήματος τους ώστε να έχουν την αίσθηση ότι είναι δικά τους, τους ανήκουν.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης με την οποία μπορούν να κατασκευάζονται γρήγορα και με πολύ χαμηλό κόστος μοντέρνες και υψηλής ποιότητας κατοικίες μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο πρόβλημα στέγασης που για διαφόρους λόγους αντιμετωπίζουν περίπου 1,5 δισ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News