357
Συνεχίζονται συστηματικά οι εκδηλώσεις στα Public | Public

Νοέμβριος 2019: Οι εκδηλώσεις του Public

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 12:43
Συνεχίζονται συστηματικά οι εκδηλώσεις στα Public
|Public

Νοέμβριος 2019: Οι εκδηλώσεις του Public

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 12:43

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, για το μήνα Νοέμβριο υποδέχεται Έλληνες συγγραφείς, λογοτεχνικούς περίπατους και συζητήσεις που θα συναρπάσουν.

Αναλυτικά:

  • «Ο μεγάλος υπηρέτης», Δημήτρης Σωτάκης (Εκδόσεις Κέδρος)

21/11 και ώρα 19:00, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ένας επιχειρηματίας προσλαμβάνει στο σπίτι του έναν βοηθό, προκειμένου να βάλει τη χαοτική καθημερινότητά του σε μια τάξη. Από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσει αυτή η συγκατοίκηση, μια σειρά από παράξενα γεγονότα οδηγούν αυτή την ιστορία σε απρόβλεπτα και σκοτεινά μονοπάτια. Ένα μυθιστόρημα για τη μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του• για την ψευδαίσθηση που δημιουργεί η δύναμη της εξουσίας.

  • Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Νίκο Καββαδία

23/11 και ώρα 10:30, Public Πειραιά , Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.Public.gr

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο, αφιερωμένο στον αγαπημένο ποιητή Νίκο Καββαδία που κατόρθωσε να συνταιριάσει στο έργο του, με τρόπο ανυπέρβλητο, τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτικής ζωής με τον εξωτισμό και τη μαγεία του ταξιδιού και των ανοιχτών οριζόντων.

Μετά την Κατοχή και μέχρι τον θάνατό του το 1975 ο Νίκος Καββαδίας μπάρκαρε σε καράβι;α και δούλευε ως ασυρματιστής

Στη συνέχεια, στο Public Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον μελετητή του, Μιχάλη Γελασάκη, που έχει επιμεληθεί το εξαιρετικό βιβλίο «Νίκος Καββαδίας, Ο αρμενιστής ποιητής», που φέρνει στην επιφάνεια νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με email και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στο blog.

  • «Χτίζοντας ταυτότητα», Αθανάσιος Αλεξανδρίδης (Εκδόσεις Ίκαρος)

23/11 και ώρα 12:00, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της σειράς «Σχολή ανήσυχων γονέων» του ψυχίατρου-παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, «Χτίζοντας ταυτότητα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Ευαγγελία Γαλανάκη, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ιλειάνα Δημάδη θεατρολόγος, υπεύθυνη Δραματουργίας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ψυχαναλυτής παιδιών, διδάσκων αναλυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και ο συγγραφέας.