288
Μια θωράκιση του λείπει για να ενταχθεί στον στόλο των αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί ο ρώσος πρόεδρος | twitter

Αυτό είναι το βαν που πλασάρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 21:03
Μια θωράκιση του λείπει για να ενταχθεί στον στόλο των αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί ο ρώσος πρόεδρος
|twitter

Αυτό είναι το βαν που πλασάρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 21:03

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πολυτελές αυτοκίνητο κόβει τις πρώτες, δοκιμαστικές βόλτες του στα περίχωρα της Μόσχας. Εν προκειμένω, πρόκειται για μοντέλο που θα ενισχύσει την γκάμα των τετράτροχων «φρουρίων» που χρησιμοποιεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τις απαιτητικές -από θέμα ασφαλείας- μετακινήσεις του.

Οι πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου αποκαλύφθηκαν χάρη στο κινητό τηλέφωνο ενός αναγνώστη διεθνούς site, τη στιγμή που το όχημα έκανε τις τελευταίες δοκιμαστικές βόλτες (χωρίς καμουφλάζ) στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το νέο μίνι βαν, που θα ονομάζεται «Arsenal», πέραν του ότι θα ενσωματωθεί στην προεδρική φρουρά, θα λανσαριστεί και σε έκδοση ευρείας παραγωγής, στις αρχές του 2019.

Αν μη τι άλλο, επιβλητικό…

Το «Arsenal» είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα ανταγωνιστικά βαν της Volkswagen και της Mercedes-Benz. Κάτω από το καπό του υπάρχει ένα θηριώδες μοτέρ με υβριδική τεχνολογία, 4.4 λίτρων twin-turbo V8 που παράγει 598 ίππους και συνδυάζεται με εννιάρι αυτόματο κιβώτιο, αλλά και μόνιμη τετρακίνηση.

Το «Arsenal» διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως ενεργό σύστημα ελέγχου της ταχύτητας (που σημαίνει ότι αν αντιληφθεί ότι πλησιάζει αρκετά κοντά σε προπορευόμενο όχημα φρενάρει αυτόματα εφόσον ο οδηγός δεν αντιδράσει) σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων.

Πρόσφατα, ο κ. Πούτιν έκανε μια μίνι ξενάγηση του νέου μοντέλου (περήφανος για την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία) στον αιγύπτιο Πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους. Ποιος ξέρει, ίσως ο ρώσος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να κάνει και κάποιο εμπορικό deal με τη συγκεκριμένη χώρα.

Εκτός του το Arsenal θα χρησιμοποιηθεί από τη ρωσική κυβέρνηση -και θα ενισχύσει την γκάμα του Πούτιν- η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία έχει φιλόδοξα σχέδια: η εμπορική έκδοσή του προσδοκάται να πιάσει πολύ σύντομα τις 10.000 πωλήσεις, ανά έτος.
Σε κάθε περίπτωση, το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το 2019.