156
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» των δύο ελλήνων στρατιωτικών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στρατοδικείο για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 20:13
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» των δύο ελλήνων στρατιωτικών
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στρατοδικείο για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 20:13

Στο στρατοδικείο αναμένεται να παραπεμφθούν οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ο φάκελος της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους ανοίγει ξανά και τα προσεχή 24ωρα θα τους κοινοποιηθεί το έγγραφο που περιέχει το κατηγορητήριο για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο και οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Η ΕΔΕ και η έρευνα που ακολούθησε μετά την απελευθέρωσή τους διαπίστωσε σημαντικά λάθη και παραλείψεις, αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, το κατηγορητήριο είναι βαρύ και απευθύνεται τόσο στους στρατιωτικούς, όσο και στους ανωτέρους τους. Συνολικά, δέκα πρόσωπα θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και εν συνεχεία θα κληθούν για συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής αναφορικά με το πόσο «φωτίζει» τις πτυχές της σύλληψης και είχε ζητηθεί να επαναδιενεργηθεί, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...