542
H Aurus. Eπιβλητική - και όχι επειδή μεταφέρει τον ρώσο πρόεδρο | Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS

Η Aurus -η νέα ρωσική λιμουζίνα του Πούτιν- που πήρε τη θέση της Mercedes

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 22:40
H Aurus. Eπιβλητική - και όχι επειδή μεταφέρει τον ρώσο πρόεδρο
|Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS

Η Aurus -η νέα ρωσική λιμουζίνα του Πούτιν- που πήρε τη θέση της Mercedes

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 22:40

Οι νέες πολυτελείς λιμουζίνες μάρκας «Κορτέζ», που προορίζονται για τη ρωσική ηγεσία, αλλά και για τις μετακινήσεις του ρώσου προέδρου, θα κάνουν το ντεμπούτο τους την ημέρα της ορκωμοσίας του ρώσου προέδρου μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου, έγραφε στις αρχές Φεβρουαρίου η εφημερίδα Izvestia.

Πράγματι, ο ρώσος πρόεδρος, τη Δευτέρα μετέβη από το γραφείο του, στο πρώτο κτίριο του Κρεμλίνου, στη Μεγάλη Αίθουσα του Κρεμλίνου, όπου έγινε η ορκωμοσία. Μέχρι εκεί μετέβη με τη νέα προεδρική λιμουζίνα η οποία που είχε επάνω της το σήμα «Aurus» και την ένδειξη ότι είναι μοντέλο Senat.

Η νέα ρωσική λιμουζίνα έχει ήδη βάλει στο φόντο τη Mercedes (Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS)
Η νέα ρωσική λιμουζίνα έχει ήδη βάλει στο φόντο τη Mercedes (Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS)

Τη λιμουζίνα αυτή θα τη χρησιμοποιεί μόνιμα ο πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ , όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Πούτιν θα πάψει πλέον να χρησιμοποιεί τη «Mercedes και θα κυκλοφορεί με τη λιμουζίνα μάρκας «Κορτέζ».

Συγκεκριμένα η Mercedes του ήταν μια S 600 Guard Pullman.

Τα αυτοκίνητα «Κορτέζ» άρχισαν να κατασκευάζονται από το 2013, με κυβερνητική απόφαση, ενώ κυκλοφορούν σε τέσσερις κατηγορίες: σεντάν, τζιπ, μίνιβαν και λιμουζίνα.

Ωστόσο, η νέα λιμουζίνα, με την οποία μετέβη ο ρώσος πρόεδρος στη Μεγάλη Αίθουσα του Κρεμλίνου για την τελετή ορκωμοσίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο, αφού -όπως είχε γράψει παλαιότερα η εφημερίδα Izvestia- ο Πούτιν είχε οδηγήσει δοκιμαστικά μια από τις λιμουζίνες μάρκας «Κορτέζ».

Τα «Κορτέζ» και τα μοντέλα τους, όπως είχε γράψει η ρωσική εφημερίδα, δεν θα προορίζονται αποκλειστικά για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής ηγεσίας, αλλά θα διατίθενται και στην ελεύθερη αγορά.

Η τιμή των αυτοκινήτων της ρωσικής αυτής μάρκας θα ξεκινάει από τα 6 και θα φτάνει τα 9 εκατομμύρια ρούβλια (86.000 – 130.000ευρώ) και -όπως είχε δηλώσει, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροφ- ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα μοντέλα μάρκας «Κορτέζ» ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι νέες λιμουζίνες είναι εφάμιλλες, όπως λένε οι ειδικοί, των αντίστοιχων που παράγουν οι Mercedes Maybach, Bentley και Rolls-Royce.

Το ρωσικό «θηρίο» αποτελεί έναν απίστευτο συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας με ηλεκτρονικά συστήματα και πάρα πολύ δέρμα και ξύλο στο εσωτερικό του.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα V8 4.600 κυβικών, ο κινητήρας του είναι τελικά ένας υπερτροφοδοτούμενος V12 850 ίππων, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με την Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας, αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο σχέδιο είναι απόρρητο και δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι παρέχουν απόλυτη ασφάλεια, καθώς στόχος του project είναι τα μοντέλα να πωλούνται σε ηγέτες όλου του κόσμου.

Ενα κινούμενο (ρωσικό) φρούριο Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS)
Ενα κινούμενο (ρωσικό) φρούριο Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS)

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας.

Τώρα, μέσα από την Aurus, ο ρώσος πρόεδρος έκανε σαφές αυτό που δήλωσε.
Επειδή η πολιτική, κάποιες φορές, μπορεί να πηγαίνει με τέσσερις ρόδες, κουβαλώντας θωρακισμένες λαμαρίνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News