471
Η Γκουίνεθ Πάλτροου φωτογραφήθηκε στο Instagram τόπλες και έπειτα έκρινε πως πρέπει να παρέχει συμβουλές σε νεαρά κορίτσια για το πόσο λίγο πρέπει να τρώνε | Instagram/CreativeProtagon

Απαγορευμένες συμβουλές από την τόπλες Γκουίνεθ Πάλτροου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 19:30
Η Γκουίνεθ Πάλτροου φωτογραφήθηκε στο Instagram τόπλες και έπειτα έκρινε πως πρέπει να παρέχει συμβουλές σε νεαρά κορίτσια για το πόσο λίγο πρέπει να τρώνε
|Instagram/CreativeProtagon

Απαγορευμένες συμβουλές από την τόπλες Γκουίνεθ Πάλτροου

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 19:30

Πριν από περίπου έξι μήνες οι New York Times είχαν γράψει ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν είναι απλώς μια οσκαρική ηθοποιός, περισσότερο πλέον είναι «μία επιχειρηματίας πρόθυμη να φθάσει… στα άκρα για να προωθήσει τις επιχειρήσεις της». Και είχαν απόλυτο δίκιο.

Για να ανεβάσει τα νούμερα του site της Goop, δεν δίστασε την προηγούμενη εβδομάδα να φωτογραφηθεί τόπλες. Κάτι που δεν βοήθησε ιδιαίτερα όπως φάνηκε και έτσι αποφάσισε εκτός από την ακραία lifestyle προώθηση, να δώσει τη συμβουλή στις ελάχιστες αναγνώστριές της, να αδυνατίσουν τόσο πολύ, ώστε ίσα ίσα να μπορούν να ζήσουν.

Η συμβουλή που είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκτός από επικίνδυνη αποτελεί ταμπού, ειδικά για τον χώρο της μόδας, δημοσιεύτηκε στη στήλη «καταρρίπτοντας τους διατροφικούς μύθους».

Μάλιστα, δεν ήταν ένα ανέμελο άρθρο της 47χρονης σήμερα Γκουίνεθ. Αλλά μία συνέντευξη με πολλές συμβουλές, που είχε δώσει στο δικτυακό τόπο η Τρέισι Μαν, καθηγήτρια κοινωνικής και ψυχολογίας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Η καθηγήτρια φερόταν να υπογράμμιζε ότι είναι «υγιές να ζούμε με το ελάχιστον βάρος, με το οποίο μπορούμε να επιβιώσουμε».

View this post on Instagram

@camerondiaz told @elleusa that I can do 4 million things at once. 4 million things except put on a shirt. #ellewih

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Η πρώτη αντίδραση, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, έφτασε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και τον Τζιλς Γίο, καθηγητή γενετικής που μελετά τον έλεγχο του βάρους από τον εγκέφαλο.

«Το σχόλιό της ήταν ανεύθυνο, διότι αυτό που λέει ξεκάθαρα, είναι οι άνθρωποι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοκκαλιάρηδες γίνεται». Ο ίδιος σχολιάζει ότι πρόκειται για επικίνδυνη συμβουλή, διότι πολλοί είναι αυτοί που θα την παρερμηνεύσουν και ειδικά τα νεαρά κορίτσια.

«Το πρόβλημα το Goop είναι ότι τα σοβαρά θέματα που πραγματεύεται δεν βασίζονται στην επιστήμη, αλλά στην ψευδοεπιστήμη. Τέτοιου είδους άρθρα οδηγούν το κοινό σε διατροφικές μανίες», σχολίασε χθες ο ίδιος σε εκδήλωση του περιοδικού New Scientist που έγινε στο Λονδίνο.

Μετά την κατακραυγή που δέχθηκε η δρ Μαν, εξήγησε στη Daily Mail ότι και ως επιστήμονας και ως γυναίκα, είναι τελείως αντίθετη με τις αυστηρές δίαιτες.

«Στην πραγματικότητα στη συνέντευξή μου εννοούσα ότι δεν είναι καλό να κάνουμε δίαιτα, να προσπαθούμε να χάσουμε υπερβολικό βάρος και να μην κάνουμε τίποτα ακραίο και ανθυγιεινό. Εννοούσα ότι πρέπει να παραμείνουμε όσο πιο αδύνατοι μπορούμε, χωρίς όμως να κάνουμε αυστηρές δίαιτες ή να έχουμε κακές διατροφικές συνήθειες».

Αβάσιμες πληροφορίες

Δεν είναι η πρώτη φορά που το site ξεσηκώνει αντιδράσεις για αβάσιμα επιστημονικά στοιχεία και λάθος ιατρικές συμβουλές.

Πέρυσι είχε δημοσιεύσει θέμα που συμβούλευε όσους έχουν φαγούρα να βρουν μία μέλισσα να τους τσιμπήσει και θα γίνουν καλά.

Λίγους μήνες πριν είχε μηνυθεί για ένα αβγό που προωθούσε με τον ισχυρισμό ότι αυξάνει τον μυϊκό τόνο του αιδοίου και τη γυναικεία ενέργεια.

Το Goop είναι ένας ιστότοπος «αφιερωμένος στις γυναίκες» που ξεκίνησε το 2008 και ονομάστηκε έτσι αφενός από τα αρχικά γράμματα του ονόματός της (GP) και αφετέρου επειδή κάποιος τη… συμβούλεψε να χρησιμοποιήσει δύο αγγλικά όμικρον, όπως κάνει η Google, προκειμένου να… ανεβαίνει στις αναζητήσεις των χρηστών του Διαδικτύου.