235
Συνοδεύουμε τα μπιφτεκάκια ψαριού με ένα ντιπ μαγιονέζας και γιαουρτιού | Shutterstock

Μπιφτέκια ψαριού για «δύσκολα» πιτσιρίκια

Κική Τριανταφύλλη 23 Οκτωβρίου 2019, 18:30
Συνοδεύουμε τα μπιφτεκάκια ψαριού με ένα ντιπ μαγιονέζας και γιαουρτιού
|Shutterstock

Μπιφτέκια ψαριού για «δύσκολα» πιτσιρίκια

Κική Τριανταφύλλη 23 Οκτωβρίου 2019, 18:30

Τρώει ψάρι το παιδί σας; Είστε τυχεροί, γιατί στα περισσότερα πιτσιρίκια δεν αρέσει. Ο Ιάκωβος Απέργης, όμως, βρήκε το κόλπο. Ο Ιάκωβος είναι ένας μάγειρος με αξιοσέβαστη ειδικότητα. Είναι υπεύθυνος στην κουζίνα του Τζάνειου νοσοκομείου στον Πειραιά. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο σπουδαίο πόστο για έναν μάγειρο; Εγώ πάντως, όχι.

Γιατί ωραίες οι τηλεοράσεις και τα σπουδαία εστιατόρια, που κάνουν διάσημους τους σεφ, η ουσία της μαγειρικής όμως -και ταυτόχρονα η πρόκληση- βρίσκεται στο πώς θα μαγειρέψει κανείς υγιεινά και νόστιμα. Ειδικά το νοσοκομειακό φαγητό είναι αυτό που μας κάνει να σκεφτόμαστε με το που το ακούμε (και να λέμε) ένα μακρόσυρτο «μπλιαχχχ» και δικαίως, αφού στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για κάτι άνοστο και ανάλατο. Στη χειρότερη δεν θα αναφερθώ, ξέρετε καλά τι εννοώ…

Ο Ιάκωβος είναι ένας κεφάτος νεαρός επαγγελματίας και πατέρας δύο μικρών παιδιών, που αποφάσισε να το αλλάξει αυτό. Και έχει αρχίσει να κάνει μικρά θαύματα στην κουζίνα του νοσοκομείου, ξεκινώντας από απλά πράγματα, όπως π.χ. το ψάρι που δεν αρέσει στα περισσότερα παιδιά. Τι θέλουν να φάνε αντ’ αυτού; Μπιφτέκι. Έκανε, λοιπόν, και το ψάρι μπιφτέκι και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Τι εννοώ; Τα πιάτα με το φαγητό δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, όπως παλιότερα. Αποδείχτηκε ότι τα πιτσιρίκια το προτιμούν μαγειρεμένο έτσι. Ας το κάνουμε, λοιπόν, και στο σπίτι, είναι απλό. Ο Ιάκωβος χρησιμοποιεί πέρκα, αλλά νομίζω ότι με οποιοδήποτε λευκό ψάρι θα είναι εξίσου καλό.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News