728
Ενα τρυφερό φιλί του Τζο Μπάιντεν στην επί 43 χρόνια σύντροφό του, Τζιλ | EPA

Ζεστή, ανθρώπινη και βράχος για τον Τζο: Ποια είναι η Τζιλ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 15:23
Ενα τρυφερό φιλί του Τζο Μπάιντεν στην επί 43 χρόνια σύντροφό του, Τζιλ
|EPA

Ζεστή, ανθρώπινη και βράχος για τον Τζο: Ποια είναι η Τζιλ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 15:23

Ποιο είναι το μυστικό όπλο των Δημοκρατικών στη μάχη για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία; Μα φυσικά, η σύζυγός του, Τζιλ, η οποία όχι μόνο βρίσκεται στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου εδώ και 43 χρόνια –πίστη και συντροφικότητα σπάνια για τα σύγχρονα ζευγάρια, πόσο μάλλον για τα δεδομένα της αμερικανικής πολιτικής– αλλά είναι και το «καλύτερο μισό» του ζεύγους, σύμφωνα με τους Times.

Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν είναι πολύ δημοφιλής στις τάξεις των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών και μόνο θετικά είναι τα σχόλια για το πρόσωπό της. «Ζεστή και ανθρώπινη» είναι δύο λέξεις με τις οποίες την περιγράφουν συχνά όσοι τη γνωρίζουν.

Είναι η μοναδική σύζυγος αντιπροέδρου που εργαζόταν με πλήρη απασχόληση σε «κανονική» δουλειά, όσο ήταν στον Λευκό Οίκο. Και έχει πει ότι θα εξακολουθήσει να το κάνει και ως πρώτη κυρία. Η «ακούραστη» Μπάιντεν, με δύο μεταπτυχιακά και ένα ντοκτορά στην εκπαίδευση στο βιογραφικό της, είναι καθηγήτρια Αγγλικών σε κολέγιο στην Βιρτζίνια.

Στην αυτοβιογραφία της, που κυκλοφόρησε το 2019, περιγράφει πώς βαθμολογούσε εργασίες φοιτητών στο προεδρικό αεροσκάφος και πώς άλλαζε ρούχα στην τουαλέτα του κολεγίου, όταν έπρεπε να πάει κατευθείαν σε επίσημη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Η Τζιλ Μπάιντεν θεωρείται ο βράχος του γάμου της με τον Τζο και η μεγαλύτερη σύμμαχός του, μια γυναίκα πιστή στην οικογένειά της, για την οποία θα κάνει τα πάντα.

Η Τζιλ Μπάιντεν χειροκροτά τον σύζυγό της σε μία προεκλογική ομιλία του

Μεγάλωσε έξω από τη Φιλαδέλφεια και είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις αδελφές της. Ισως γι’ αυτό έμαθε να μη φοβάται να επέμβει δυναμικά όταν αισθανθεί ότι απειλούνται οι αγαπημένοι της, Δύο φορές έχει… κοψοχολιάσει τα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών που φυλάσσουν τον σύζυγό της και την ίδια, μπαίνοντας στη μέση για να προστατέψει τον Μπάιντεν, όταν κάποιος είχε κινηθεί απειλητικά προς το μέρος του σε δημόσια εκδήλωση.

Αλλά παράλληλα, φημίζεται και για το χιούμορ της και της αρέσει να πειράζει τον άντρα της. Του έχει αφήσει ψεύτικους αρουραίους στο βήμα, πριν μιλήσει μπροστά σε κόσμο, και έχει βάλει και ένα νεκρό φίδι μέσα στο σπίτι τους για να του κάνει πλάκα…

Το ζεύγος Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο συνέδριο των Δημοκρατικών, το καλοκαίρι

Η Τζιλ και ο Τζο γνωρίστηκαν το 1975. Ηταν και οι δύο παντρεμένοι στο παρελθόν. Ο Τζο Μπάιντεν είχε χάσει την πρώτη του σύζυγο και την ενός χρόνου κόρη τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τρία χρόνια νωρίτερα. Η Τζιλ είχε παντρευτεί στα 18 της και είχε χωρίσει πέντε χρόνια αργότερα, χωρίς να κάνει παιδιά.

Ο αδελφός του Τζο τούς κανόνισε ένα ραντεβού στα τυφλά και η Τζιλ θυμάται ότι όταν άνοιξε η πόρτα και είδε πώς ήταν (κακο)ντυμένος ο Τζο, είπε μέσα της, «αποκλείεται να δουλέψει αυτό μεταξύ μας, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια».

Χρειάστηκαν πέντε προτάσεις γάμου από τον Τζο για να ενδώσει η Τζιλ, η οποία λέει ότι πρώτα ερωτεύθηκε τους δύο γιους του συζύγου της, Χάντερ και Μπο, και μετά τον ίδιο. Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη, την Ασλεϊ, το 1981.

Παρά τον αρχικό δισταγμό της, οι δυο τους είναι πάντα αγαπημένοι και τρυφεροί μεταξύ τους, δημοσίως, και η απώλεια του γιου τους, Μπο, από καρκίνο, το 2015 τους έδεσε ακόμα περισσότερο.

Η ίδια έχει ιδρύσει οργανισμούς για την εκπαίδευση και τον καρκίνο του μαστού και μαζί με την πολύ καλή της φίλη, Μισέλ Ομπάμα, ανέπτυξε πρόγραμμα στήριξης για τους βετεράνους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα, στην προεκλογική εκστρατεία του 2008

Οι Μπάιντεν είναι ένα ζευγάρι προσιτό και με τα πόδια σταθερά στη γη, γράφουν οι Times, και σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά η Τζιλ.

Είναι αληθινή, δεν κρύβει τις αδυναμίες της και τα συναισθήματά της και ο κόσμος την αισθάνεται οικεία και «δική τους».

Ο πρώτος της σύζυγος, Μπιλ Στίβενσον, που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει βιβλίο για τον γάμο τους, είπε το καλοκαίρι σε συνέντευξή του ότι η Τζιλ γνώριζε τον Μπάιντεν και διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί του, πριν χωρίσουν, άρα η ιστορία της για το ραντεβού στα τυφλά είναι ψευδής.

Εκπρόσωπος των Μπάιντεν διέψευσε κατηγορηματικά τη δήλωση, τονίζοντας ότι γίνεται μόνο για να πουλήσει το βιβλίο του. Η κατηγορία, πάντως, δεν έπιασε τόπο ούτε πήρε δημοσιότητα, «καθώς ο κόσμος γνωρίζει τον χαρακτήρα της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...