423
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, βλοσυρός, στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ το μεσημερι της Παρασκευής | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Ζαχαριάδης: Μεσαίο -πια- κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Μήπως έχουμε εμείς σύνδρομο Στοκχόλμης;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 17:27
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, βλοσυρός, στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ το μεσημερι της Παρασκευής
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Ζαχαριάδης: Μεσαίο -πια- κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Μήπως έχουμε εμείς σύνδρομο Στοκχόλμης;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 17:27

Παρά το ιδιότυπο σιωπητήριο που κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ στελεχών του κόμματος για το «τις πταίει» της εκλογικής πανωλεθρίας, δεν δείχνει να κοπάζει.

Την Παρασκευή ήταν σειρά του πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη (που για καμιά 30αριά ψήφους δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών) να καυτηριάσει τις δηλώσεις τύπου Ξυδάκη περί «συνδρόμου Στοκχόλμης» και «θυρωρών της νύχτας» – χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός για να ρίξει το φταίξιμο του οδυνηρού για το κόμμα του εκλογικού αποτελέσματος στους αγνώμονες εκλογείς!

«Ο λαός δεν έχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς», απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης μέσω της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», και συμπλήρωσε με την προτροπή ας «μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Κατά τα άλλα, και μπροστά στην κατακρήμνιση των ποσοστών του κόμματος στο «Βατερλώ» της 21ης Μαΐου , δεν δίστασε να πει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεσαίο κόμμα, το οποίο φιλοδοξεί εκ νέου να γίνει, κάποια στιγμή στο μέλλον, ξανά μεγάλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κυβερνητικό. Δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας και βεβαίως, δεν ήταν και δεν θα γίνει ένα κόμμα της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι ξανά ο κύριος εκφραστής στην επόμενη Βουλή των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι ένα κόμμα με ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη και το τιμά ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα είναι μπροστά, όρθιος, μας εμψυχώνει και μας οδηγεί», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Ζαχαριάδης, πλέκοντας έτσι και το εγκώμιο του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα, για να προσθέσει :

«Ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο στο να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 16%, στο 27%, στο 36%, στο 31%, στο 20%, ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια και θα παίξει ρόλο να γίνει μεγάλο ξανά».

Οσο για τα αίτια της εκλογικής συντριβής, είπε απευθυνόμενος σε όσους συμμερίζονται τις απόψεις-αναλύσεις Ξυδάκη:

«Η ΝΔ κέρδισε πάνω στο γεγονός ότι είχε πιο σταθερό μήνυμα, ενώ εμείς λέγαμε πάμε να κερδίσουμε και θα δούμε μετά… Αυτό είχε μια αστάθεια. Ποτέ όταν αρμενίζεις στραβά, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Το θέμα, ο λαός δεν έχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς. Μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...