• Ο Ξυδάκης επιτίθεται και αυτός στους έλληνες πολίτες επειδή δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Εχουν σύνδρομο της Στοκχόλμης!

    Τον θυμάστε τον Νίκο Ξυδάκη, έτσι δεν είναι; Εκείνον τον δημοσιογράφο που το 2015 έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα φτάσαμε να τον έχουμε και αν. υπουργό Πολιτισμού; Δεν είναι τυχαία προσωπικότητα, θεωρείται εκ των διανοητών του ΣΥΡΙΖΑ. Και ως τέτοιος εμφανίστηκε την Τετάρτη στο Kontra για να εδραιώσει το κυρίαρχο –και κραυγαλέα αντιδημοκρατικό– επιχείρημα που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου για τη συντριβή: ότι δεν φταίει κανείς στο κόμμα, φταίνε οι έλληνες πολίτες που τελικά είναι μειωμένης αντίληψης.

     

    Πιάνοντας το νήμα από εκεί όπου το είχε αφήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν ΝΔ (!) –που προφανώς δεν ήξεραν τι έκαναν– ο κ. Ξυδάκης χρέωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην παραπληροφόρηση και στη… συσκότιση που υπάρχει στα μυαλά μιας ομάδας ψηφοφόρων, κάνοντας μάλιστα λόγο για… Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

     

    «Ισως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”, είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με σχεδόν 21 μονάδες διαφορά από τον καταρακωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να επιτεθεί και στους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι παρά τα «μπρο» του κ. Τσίπρα, προτίμησαν να ψηφίσουν την ΝΔ. «Είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους», είπε…

     

    Δεν αντέχεται τόση δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει ότι είχε προβλέψει το 20% του ΣΥΡΙΖΑ

    Φορώντας και πάλι ένα πολύχρωμο φόρεμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και συνέχισε την καμπάνια της για επιστροφή στο κοινοβούλιο –κάτι που δεν κατέστη δυνατό την περασμένη Κυριακή για λίγες ψήφους.

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι η Πλεύση Ελευθερίας έμεινε εκτός Βουλής «για περίπου 4.000 ψήφους, αυτό είναι ένα ψηφοδέλτιο ανά 4-5 εκλογικά τμήματα, σε αναλογία», είπε.

     

    Και συνεχίζοντας το φλερτ της με όλο το πολιτικό φάσμα –ακόμα και αυτούς που θα ψήφιζαν το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη», όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, αν και εμείς δεν το υιοθετούμε βέβαια– η πρώην ΠτΒ είπε με νόημα πως «είναι επιλογή το σύνθημα “ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μπροστά”, που κάποιοι το έκλεψαν κιόλας. Είναι αυτό που κάνει η Πλεύση Ελευθερίας από την ίδρυσή της. Μας ψήφισαν άνθρωποι από όλη την κοινωνία. Προσκαλούμε τους πολίτες σε συμμετοχή ανεξαρτήτως ιδεολογίας».

     

    Για το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν τα σπάσαμε. Κάποιοι τα γύρισαν, πρόδωσαν τον κόσμο και εγώ υπηρετώ τον κόσμο». Προσέθεσε δε: «Εγώ περίμενα το 20% του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτιμούσα ότι και η Νέα Δημοκρατία θα είχε πτώση, θα υπήρχε κατάρρευση των παλιών κομμάτων… Πιστεύουμε ότι τα κόμματα που δεν υπερασπίστηκαν την κοινωνία… καταρρέουν. Δεν έχουμε στόχο να πιέσουμε κανέναν, π.χ., τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε ψηφοφόρους. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία, βοήθησε την κυβέρνηση να μην έχει πτώση»…

     

    Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο η κυρία Κωνσταντοπούλου να μπει τελικά στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το οποίο δεν είναι ούτε χαριτωμένο σαν τις καρδούλες που μας στέλνει με τα χέρια της, ούτε γραφικό σαν το γεγονός ότι λέει παντού τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου καλώντας τους πολίτες να την πάρουν και να της πουν τι θέλουν. Είναι σχεδόν εφιαλτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής δικαιούται, βάσει Κανονισμού της Βουλής, να παίρνει τον λόγο όποτε θέλει και να μιλάει όσο θέλει. Ροντέο…

  • Ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε πως έβλεπε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έλεγε για να δίνει ελπίδες

    Ο Ευάγγελος –«απλά φεν γιο έχει»™ και «κρατήστε τρεις ημερομηνίες»™– Αντώναρος δεν τα κατάφερε. Ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική κατετάγη έκτος καθώς τον ψήφισαν 6.636 πολίτες και το κόμμα έβγαλε μόνο δύο έδρες στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

     

    Ομως λογικά το είχε προβλέψει. Διότι όπως αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στο Attica TV, είχε δει τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ έβλεπα μια διαφορά» είπε ο πρώην πορτ παρόλ του Κώστα Καραμανλή Β’, για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

     

    Στη συνέχεια, θέτοντας στον εαυτό του το ερώτημα, «γιατί, Βαγγέλη Αντώναρε, έλεγες “πάτε καλά”;», απάντησε πως δεν έλεγε την αλήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί ήμουν ενταγμένος σε ένα κόμμα και έπρεπε να ενθαρρύνω, να δίνω ελπίδες να κρατώ ζεστούς τους ανθρώπους που έρχονται».

    Βέβαια αυτό που δεν είπε ήταν ότι έλεγε συνειδητά ψέματα, καθώς στις 16 Μαΐου, σε μια προεκλογική συνέντευξή του και σχολιάζοντας τα αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ γκάλοπ, ο ίδιος επέμενε ότι «υπάρχει και άλλη δημοσκόπηση η οποία βγάζει τα ίδια αποτελέσματα και μάλιστα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εκτιμούσε πως η ΝΔ «θα είναι τυχερή να δει το 3 μπροστά από το ποσοστό της» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πιάσει τα ποσοστά του 2019».

     

    Και εντάξει, ο ίδιος έλεγε ψέματα για να κρατάει ζεστούς τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εκείνες τις πρεσβείες που είχαν κάνει τις μυστικές έρευνες, δεν μπορούσε να τους πει ότι έβλεπε τη διαφορά;




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01