1139
Οι επτά συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια | INTIMEnews

Υπόθεση Κορφιάτη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – για κακούργημα γνωστός εφοπλιστής του Ψυχικού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 14:49
Οι επτά συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια
|INTIMEnews

Υπόθεση Κορφιάτη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – για κακούργημα γνωστός εφοπλιστής του Ψυχικού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 14:49

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης οι επτά συλληφθέντες για την δολοφονία πριν από έναν χρόνο της συζύγου του (επίσης δολοφονηθέντος αρχές του περασμένου μήνα) επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, Χριστίνας Κλουτσινιώτη,

Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες, ένας αστυνομικός, δύο σωματοφύλακες γνωστού εφοπλιστή και άλλα άτομα τα οποία είχαν είτε περιφερειακό ρόλο είτε συμμετείχαν ενεργά στη μαφιόζικη εκτέλεση.

«Όλα είναι κατασκευασμένα… Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα. Σύντομα θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου», είπε στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ένας από τους κατηγορούμενους

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως απο την ΕΛ.ΑΣ., στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος στις φυλακές, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Οι συλληφθέντες στη Ζάκυνθο μεταφέρθηκαν, μέσα στη νύχτα, με σκάφος του λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί κατευθείαν στη ΓΑΔΑ.

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας τον Ιούνιο του 2020  φέρεται να είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα αποφυλακίστηκε λίγο καιρό πριν εκτέλεση του Ντίμη Κορφιάτη τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εντολή δόθηκε μέσα από τη φυλακή, καθώς όταν έγινε η δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη, ο απότακτος αστυνομικός ήταν έγκλειστος στις φυλακές Πατρών.

 Ο 44χρονος εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοικος Ψυχικού, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία ( κακούργημα), καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να γνώριζε για το σχέδιο της δολοφονίας, ενώ ήταν αυτό που έδωσε το ταχύπλοο για τη διαφυγή των δραστών,

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις συμμετοχή στο σχέδιο είχε και άτομο το οποίο είναι έγκλειστό στις φυλακές, όπως και δύο άτομα που αποθήκευσαν το σκάφος διαφυγής σε αποθήκη ξυλουργείου στην Ηλεία.

Ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας κατηγορείται σωματοφύλακας του εφοπλιστή, ο οποίος είχε αναγνωριστεί από το ίδιο τον Ντίμη Κορφιάτη – όταν ζούσε – ως το άτομο που τον πυροβόλησε.

Στην κατάθεσή του τον Δεκέμβρη του 2020, πέντε μήνες δηλαδή πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων:

«Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του ανθρώπου ο οποίος έχει συλληφθεί σήμερα) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή […]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ αναφέρει το όνομα ατόμου που έχει συλληφθεί) εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».

Οσο για τον πρώην αστυνομικό, ο  Κορφιάτης ανέφερε στη μήνυση του:

«Επί του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος στις φυλακές Πατρών εκτίοντας ποινή καθείρξεως 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος του δημάρχου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί φυλακή».

Παραθέτοντας το ιστορικό της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, υπαστυνόμος Σκρέκας είπε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη για τις συλλήψεις:

«Μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε».

Στις 7 Ιουνίου 2021, οργανώθηκε  ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ στις 8 Ιουνίου εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Εξι από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως γ ια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...