479
Οι δύο ποινικοί ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης τη Μ. Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ο δικηγόρος των ποινικών ψέγει Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 09:19
Οι δύο ποινικοί ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης τη Μ. Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ο δικηγόρος των ποινικών ψέγει Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 09:19

«Μεροκαματιάρηδες σεκιούριτι» αποκάλεσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τους δύο συλληφθέντες ποινικούς για την υπόθεση Φουρθιώτη ο δικηγόρος τους, Κωνσταντίνος Γώγος, ο οποίος επέκρινε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συγχαρητήρια δήλωσή του προς την ΕΛ.ΑΣ.

Διευκρινίζοντας ότι θα λάβει εντός της ημέρας αντίγραφο της δικογραφίας, ο συνήγορος των δύο εκ των συλληφθέντων που μεταξύ άλλων κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τα πυρά κατά αστυνομικών στη Ν. Ερυθραία) , έκανε λόγο για  επιλεκτική διαρροή των στοιχείων που προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας και διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη ήδη σε δηλώσεις για  την υπόθεση.

Θα πρέπει, είπε, να αφήσουμε ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει, επαναλαμβάνοντας ότι οι πελάτες του αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται και το Μεγάλο Σάββατο στην απολογία τους θα αποδείξουν από το στίγμα των κινητών τους ότι δεν βρίσκονταν στα σημεία όπου έγιναν τα περιστατικά για τα οποία κατηγορούνται.

«Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την απόπειρα ανθρωποκτονίας», ισχυρίστηκε ο κ. Γώγος.

Οσον αφορά τους ίδιους τους συλληφθέντες, ο 48χρονος Σ.Γ. ανέφερε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο συγκατηγορούμενος του Π.Γ. (42 ετών) να συμμετάσχει στην φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

«Οσον αφορά τις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις», αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Οσο για την ταυτοποίηση του DNA του στον σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο του ένοπλου επεισοδίου με τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, ο 48χρονος υποστήριξε ότι «είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι “Έψιλον” και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες».

Από την πλευρά του, ο 42χρόνος Π.Γ. υποστήριξε ότι δεν είχε  ιδιαίτερες σχέσεις με τον Μένιο Φουρθιώτη και ότι απλά «δούλευε στο κανάλι “Έψιλον” ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι όπου εργαζόταν».

«Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στην συνοδεία του από κοινού με το Σ.Γ. σχεδόν καθημερινά καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει», αναφέρεται στο διαβιβαστικό και σημειώνεται:

«Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε» και «ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ο ίδιος».

Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι «την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο», ενώ σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, ήταν ο ίδιος που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από τον Φουρθιώτη στις 01:55 τη 16η Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών, που έλεγε: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...