351
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε φωτογραφία από παλαιότερες δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης για σύλληψη Φουρθιώτη: Η ΕΛ.ΑΣ ξεδιάλυνε ταχύτατα μια εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 16:32
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε φωτογραφία από παλαιότερες δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης για σύλληψη Φουρθιώτη: Η ΕΛ.ΑΣ ξεδιάλυνε ταχύτατα μια εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 16:32

Με επαγγελματισμό η ΕΛ.ΑΣ ξεδιάλυνε μία εξαιρετική δυσώδη υπόθεση. ανέφερε για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγχαίροντας τα στελέχη της  Τμήματος Εκβιαστών που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκόμενους και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να…

Δημοσιεύτηκε από Michalis Chrisochoidis στις Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

 

Ακολουθεί το «εύγε» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση Φουρθιώτη:

Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νοιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναφερθεί στο θέμα της αστυνομικής φρουράς που είχε δοθεί στον Μένιο Φουρθιώτη. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα εύνοιας, αλλά πρόκειται για αστοχίες σε ένα αφόρητα πιεσμένο σύστημα.

Ποτέ δεν του είχαν παραχωρηθεί ποτέ 14 αστυνομικοί και τεθωρακισμένο όχημα, θέλησε να επισημάνει. Οπως εξήγησε, τον Μάιο του 2020, είπε, τον φύλαγε ένας αστυνομικός, ενώ αργότερα, έπειτα από εμπρησμό στο σπίτι του, που έγινε τον Αύγουστο, η αρμόδια Επιτροπή (που συνεδριάζει ανά τρίμηνο) αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμα αστυνομικού. Τον Ιανουάριο, τελικά του 2021, έπειτα από εμπρησμό αυτοκινήτου στο κανάλι όπου εργαζόταν, δόθηκε και τρίτος αστυνομικός και στα μέσα Μαρτίου αυξήθηκε η συνοδευτική δύναμη στους τέσσερις αστυνομικούς, ενώ δόθηκε και εντολή για 24ωρη φύλαξη της οικίας του.

«Ποτέ δεν φύλαξαν 14 άτομα τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα σκορπίζεται από ανεμιστήρα λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα. Στους δέκα από τους έντεκα μήνες είχε 1 ή 2 άτομα χωρίς αυτοκίνητο», είχε υπογραμμίσει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημειώνεται τέλος, ότι την ημέρα της σύλληψης Φουρθιώτη το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή να του επιστραφεί στο συνολό της η φρουρά που του είχε δοθεί (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...