306
Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, λέει το σύνθημα πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά ούτε Βουλή όμως, χωρίς βουλευτές | INTIMEnews

Υπό διάλυση το κόμμα του Λεβέντη: Δεν ζητάει συγγνώμη ο Σαρίδης, αποχώρησε ο Φωκάς

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14
Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, λέει το σύνθημα πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά ούτε Βουλή όμως, χωρίς βουλευτές
|INTIMEnews

Υπό διάλυση το κόμμα του Λεβέντη: Δεν ζητάει συγγνώμη ο Σαρίδης, αποχώρησε ο Φωκάς

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η Ενωση Κεντρώων, αφού μετά τον Γιάννη Σαρίδη που ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, την ανεξαρτητοποίησή του προανήγγειλε και ο Αριστείδης Φωκάς.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ενώ εκτός κόμματος οδηγείται σταδιακά και ο Γιάννης Σαρίδης.

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, οι κ.κ. Φωκάς και Σαρίδης αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα, ο  κ. Φωκάς δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση την Τετάρτη.

«Εγώ δεν ζητάω συγγνώμη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σαρίδης, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης. Ηδη μάλιστα, αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα όπως του ζητήθηκε.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα στην επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη για τις τελευταίες εξελίξεις, δινόταν η διαβεβαίωση ότι «η Ενωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει» και ας μένει από ό,τι φαίνεται με μόλις τέσσερις βουλευτές (κάτω δηλ. από το όριο των 5 για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος).

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος εν όψει των αποχωρήσεων Σαρίδη και Φωκά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...