589
Η φωνή λαού εισακούστηκε και οι προσλήψεις ΘΑ ΕΙΝΑΙ μαζικές, γιατί «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» | INTIMEnews

«Μετρήσαμε τα κουκιά»: Ερχονται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 16:46
Η φωνή λαού εισακούστηκε και οι προσλήψεις ΘΑ ΕΙΝΑΙ μαζικές, γιατί «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»
|INTIMEnews

«Μετρήσαμε τα κουκιά»: Ερχονται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 16:46

Προσλήψεις, προσλήψεις, προσλήψεις! Με το σύνθημα αυτό προχωρεί στη μεταμνημονιακή εποχή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που «οπλίζεται» δεόντως εν όψει εκλογών, ανακοινώνοντας και δρομολογώντας χιλιάδες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το μπαράζ προσλήψεων που ανακοινώθηκε την Τρίτη αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η ώρα των εκλογών πλησιάζει. Και ελλείψει άλλων επιχειρημάτων-«εφοδίων», στο Μαξίμου παίζουν το πάντα αποτελεσματικό και «αξιόπιστο» χαρτί των προσλήψεων.

Η αρχή έγινε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που ανακοίνωσε γεμάτος ικανοποίηση την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών μέχρι το 2022, με στόχο «την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Γαβρόγλου με τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά (2019-20220) θα διοριστούν 4.500 εκπαιδευτικοί στην ειδική εκπαίδευση και θα ακολουθήσουν δύο ακόμα «δόσεις», με 5.250 εκπαιδευτικούς κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 και άλλους τόσους την περίοδο 2021-2022.

Μάλιστα, ενώ ο υπουργός έσπευσε να κάνει τις ανωτέρω ανακοινώσεις, παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και για τον λόγο αυτόν ζήτησε από τις ομοσπονδίες τις προτάσεις τους!

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» θέλησε να υπογραμμίσει στις σχετικές του δηλώσεις (φωτογραφία) ο υπουργός.

Και για να συμπληρώσει με το… περίφημο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», σημείωσε ότι πρόκειται για δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα υλοποιηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας.

Εν  τω μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες 9.400 προσλήψεις -ίσως και περισσότερες- σε δήμους, περιφέρειες, δομές πρόνοιας, συγκοινωνίες, ακόμα και στη Βουλή.

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ήδη ετοιμάζεται το σχετικό σποτάκι του Μαξίμου «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ελέγχονται ως ανακριβείς

Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μόνιμες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την ώρα που ήδη «τρέχουν» 1.575 προσλήψεις σε μονάδες Υγείας για συμβασιούχους.

Πιο αναλυτικά:

Περισσότερες από 1.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας, ενώ θα υπάρξει και συμπληρωματική προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους (κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του διαγωνισμού 3Κ/2018). Η σχετική προκήρυξη θα έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του 2018.

Επιπλέον έρχονται  7.500 μόνιμες προσλήψεις  για την κάλυψη των αναγκών της ειδικής αγωγής αλλά και των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι», καθώς και άλλες 1.575 προσλήψεις σε δομές Υγείας (πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα παράτασης έως και έξι μήνες).

Μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν και στη Βουλή. Συγκεκριμένα πρόκειται για συνολικά 17 θέσεις οι οποίες κατά σχέση εργασίας, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού, ορίζονται ως εξής:

  • 11 θέσεις με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου (2 θέσεις του κλάδου ΠΕ4 Πληροφορικής, 2 θέσεις του κλάδου ΠΕ7 Βιβλιοθηκονόμων, 2 θέσεις του κλάδου ΠΕ8 Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, 2 θέσεις του κλάδου ΤΕ2 Οικονομικού, 1 θέση του κλάδου ΤΕ4 Βιβλιοθηκονόμων και 2 θέσεις του κλάδου ΤΕ16 Στενογράφων).
  • 6 θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (2 θέσεις ειδικών επιστημόνων, 2 θέσεις κατηγορίας ΠΕ με ειδικότητα αντίστοιχη κλάδου ΠΕ2 Οικονομικού, 2 θέσεις με ειδικότητα στην Πληροφορική).

Το σκηνικό «ελάτε όπως είστε στο Δημόσιο» συμπληρώνουν οι 160 νέες προσλήψεις ελεγκτών στον ΟΣΥ εντός του φθινοπώρου.

Ως «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε τέλος και η ανάρτηση στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, πρόγραμμα που αφορά συνολικά 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...